- hirdetés -

A PC Trade Szegedi NKE együttesét fogadták pénteken este az orosházi női kézilabdázók az NB I/B keleti csoportjában. Az elejétől a végéig vezetve, magabiztosan tartotta itthon a két pontot az Orosháza.

Négy mérkőzésen négy pontot szerzett az ONKC, az október 15-i összecsapáson egyértelmű cél a győzelem volt.

Ennek tudatában az orosháziak már az első percekben megmutatták melyik a jobb csapat. A 13. percben 9-2-re, majd a szünetben 20-9-re vezettek Vörös Bettináék.

A második félidőben belefért az is, hogy többet hibázzon a hazai alakulat. A Szeged minimálisan tudta csökkenteni a hátrányát, de az utolsó percekben indított hajrával 36-23-as győzelmet aratott az ONKC.

– Először is szeretném megragadni az alkalmat, hogy az egész csapat nevében gratuláljak a Morva-Dancsó családnak a kislány születéséhez. Jó egészséget kívánunk nekik. A mérkőzés előtt ideges voltam, tartottam tőle. Szerencsére nem bizonyította a Szeged, de nagyon kellemetlen stílusban tud játszani. Az eleje nagyon jól sikerült, koncentrált volt és megnyugtató különbséget tudtunk kialakítani, így elbírtuk azt is, hogy valamivel több hibával kézilabdáztunk a folytatásban. Tizenhárom gólos győzelemnél nem szabad elégedetlennek lennem, de a jó játékot jövő hétvégére tartogattuk a második félidőben. Gratulálok a lányoknak a két ponthoz – értékelt a mérkőzés után Herbert Gábor.

Oxxo Energy Orosházi NKC – PC Trade Szegedi NKE 36-23 (20-9)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 150 néző.
Vezette: Hársfalvi Zsófia, Mórocz Réka.
Orosháza:

Bálint – Moharos 6, Vörös 5, Márczy 5, Mikula 2, Kenyeres 4, Bíró 5. Cserék: Cseh, Gedó (kapusok), Herjeczki-Antal 5, Ács O. 2, Papp E. 1, Maláti 1. Edző: Herbert Gábor.
A Szeged legjobb góllövője: Nagy R. 12.
Kiállítások: 6 perc, illetve 12 perc. Hétméteresek: 5/4, illetve 4/3.

Az újabb két ponttal a harmadik helyre zárkózott fel az Orosháza. Jövő héten ismét az Eötvösben lépnek pályára a női kézisek, akkor a Tempo KSE lesz az ellenfelük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.