- hirdetés -

Kecskeméten rendeztek a hétvégén gyermek lovas régiós bajnokságot. Az orosházi Musztáng Lovasiskola három versenyzővel képviseltette magát.

A hivatalos engedéllyel működő orosházi iskolát tizenkét éve alapították. Az ötévestől a hetvenévesig látogatják a lovasok, a jelenleg húsz lóval működő lovardát. Csontos Dominika, a lovarda vezetője elmondta, hogy a fő profiljuk a gyerekek lovagolni tanítása, a versenyzők nevelése.

Ketten az aprók közül. Lehet, hogy a jövő bajnokai (Fotó: Musztáng Lovas Iskola)

– A 180 startos kecskeméti versenyen három fővel vettünk részt. Ketten ügyességi versenyben álltak rajthoz. Az ügyességiben a lovastudás alapjait nézik leginkább. A kicsiknek különféle akadályokat kell leküzdeniük. Szlalom, szűk helyre beállás, megfordítás, stb. Kulik Lilla, a legfiatalabb versenyzőnk, mindössze kilenc éves. Ő, a tíz év alattiak ügyességi számaiban indult. Kettőből kétszer a második helyen végzett. Ugyancsak ügyességiben indult Czirle Dalma. Az egyik számot a legmagasabb stílusponttal meg is nyerte, és még hozott egy negyedik helyet. Kovács Klaudia díjugratásban indult, ideális idős és stílus versenyszámokban. Egy első és egy második helyet sikerült elérnie – ismertette az eredményeket Csontos Dominika.

A tanítványok rendszeresen hozzák az érmeket, helyezéseket (Fotó: Musztáng Lovas Iskola)

Az idei évben a Musztáng lovasai szépen teljesítettek, minden versenyről arany és ezüstérmekkel tértek haza. Többségében saját képzésű lovakkal versenyeznek, ami még emeli az eredmények értékét. Mint a lovarda vezetője elmondta, jövőre szeretné megméretni egyik másik tanítványát, a regionális versenyek mellett, országos versenyen is, de saját maga is újra nyeregbe száll.

– Az elmúlt időszakban két-három évet kihagytam a versenyzésből, de most van egy nagy képességű csikóm, aki szabad ugrásban (lovas nélkül) teljesített már a 220 cm-es magasságot. Jövőre vele szeretnék versenyezni díjugratásban – osztotta meg tervét a versenyző-tréner.

Következik a fedeles versenyek időszaka, izgatottan várjuk a híreket azokról is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.