- hirdetés -

Ötödik alkalommal rendezte meg jótékonysági rendezvényét a Linamar Hungary Zrt. Öt év alatt csaknem négymillió forint gyűlt össze a cég által, amit a Békés megyei koraszülöttek megsegítésére fordítottak. Idén ismét rekordszámú összeget adtak át A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány részére.

A szervezők nem kockáztattak, ezért ebben az évben is online formában tartották meg a Linamar Jótékonysági Futóversenyt. Összesen 326 fő nevezett a kihívásra, 59 településről. Jelentkeztek Írországból is, illetve voltak olyanok, akik a Kanári-szigeteken teljesítették a távot.

– Öt évvel ezelőtt, amikor elindítottuk ezt a programot a célunk az volt, hogy minél nagyobb tömeget mozgassunk meg a kezdeményesünk által. Mint a térség legnagyobb munkáltatója fontosnak éreztünk, hogy egy olyan ügy mögé álljunk, ami az egész megyére hatással van. A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány támogatása egy ilyen vállalás. Büszkék vagyunk arra, hogy az évek alatt elértük, hogy egy orosházi kezdeményezés Németországban, Kanadában is futásra invitál embereket – fogalmazott Parászka Tibor, a Linamar Hungary Zrt. humánpolitikai igazgatója.

Mint eddig minden évben, most is megdőlt az összegyűlt pénzösszeg rekordja. Idén 841.500 ft volt azon a jelképes csekken, amit október 7-én adtak át Gyulán. Az öt év alatt csaknem négy millió forint folyt be a nevezésekből.

A Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed hangsúlyozta a befolyt összeget most is a koraszülöttmentő működtetésére fordítják, amely az indulás óta 420 gyermeknek tudott segítséget nyújtani.

– Egyre több feladatunk van, nem csak itt Békésben, többször kérték már a segítségünket a környező megyékből is. A több riasztás nagyobb költségekkel is jár. Nem a mentőautó, eszközök beszerzése volt a nagy kihívás, hanem a működtetés és ez úgy sikerülhet csak, ha ilyen csodálatos cégek, emberek támogatnak bennünket és felkarolják az ügyünket – fogalmazott a kuratóriumi elnök. Hozzátéve: hálásan köszöni a szervezőknek azt a munkát, amit öt éve folyamatosan végeznek a jótékony cél érdekében.

A futóversenyen belül cégek is versengtek egymással. Idén volt rá példa először, hogy nem a Linamar csapata végzett az élen. A vándorserleget ebben az évben a Polar Klíma csapata vehette át, miután összesen 533,3 kilométert futottak.

A győztes vállalat komolyan gondolja, hogy felelősséggel tartozik a társadalom felé, illetve fontosnak tartják az egészséges életmód támogatását is.

– Ez a kezdeményezés mindkét szegmenst felölelte, ehhez szívvel-lélekkel tudtak csatlakozni a kollégák, ezért is csatlakozott a cégünk munkatársainak több mint negyven százaléka. Idén indultunk el másodjára a versenyen, tavaly másodikok lettünk. Ebben az évben célul tűztük ki, hogy elhódítjuk a vándorserleget – mondta az OrosCafénak Máté-Szabó Anita, HR munkatárs.

Az V. Linamar Jótékonysági Futóverseny végeredménye a szervező cég Facebook-oldalán megtekinthető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.