- hirdetés -

„Mindennap értéket adunk” – ez volt annak a programsorozatnak a szlogenje, amihez idén a Petőfi Művelődési Központ is csatlakozott. A művelődési központban a helyi alkotók sokszínűségét tapasztalhatták meg az orosháziak.

Idén 15. alkalommal rendezte meg a Magyar Népművelők Egyesülete a Kultúrházak éjjel-nappal programsorozatot szeptember 24-26. között. Több száz kulturális központ, művelődési ház, közösségi színtér várta az érdeklődőket országszerte és határon túl is változatos és értékes programokkal. Ehhez idén először csatlakozott a Petőfi Művelődési Központ.

– Szeretnénk rávilágítani arra, – ami a rendezvény szlogenje – hogy mindennap értéket adunk, illetve arra, mit tud adni a kultúra. Szeretnénk megmutatni, hogy milyen sokszínű a kultúra Orosházán – nyilatkozta az OrosCafénak Mikli Hanna, kulturális szervező.

Nagy volt az érdeklődés a közösségi festés iránt, amire a helyi festők vezetésével volt lehetősége a fiataloknak és idősebbeknek egyaránt. Az érdeklődők a színháztermi előcsarnokban levendulazsákot készíthettek az Orosházi Foltvarró Egyesülettel, de az Orosházi Fúvószenekar, illetve a néptáncosok gyakorlásába is bepillantást nyertek az emberek. A program egy családi mozival zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.