- hirdetés -

Az első tíz percben nagyon nem úgy tűnt, hogy az ONKC együttese a lefújásnál meg tudja nyerni a találkozót, de a második félidőben nyújtott parádés teljesítménnyel megszerezte a két pontot az Orosháza.

Egy szóval tudta kifejezni a lefújás után csapata teljesítményét Herbert Gábor vezetőedző, hősies. A női kézilabdázók rászolgáltak erre a jelzőre, hiszen az első játékrészben többször kerültek négygólos hátrányba, ami sokszor jóval jelentősebb különbség is lehetett volna, ha Bálint Anna nem véd szenzációs formában. Nagy szerepe volt abban, hogy a szünetben csak kettővel voltak lemaradva az orosháziak (11-13).

A folytatás után hat perc alatt eltűnt a hátrány. Vörös Bettinát hiába taszították a földre, így is eljuttatta a labdát szélre, amit Bíró Petra ejtett át a vendégek kapusán, ezzel megszerezve az ONKC 16. gólját. Ekkor a vezetést még nem sikerült megszerezni, arra tíz percet kellett várni, de ezután a kilenc gólig jutó Márczy Tekla vezérletével hárommal is meglépett az Orosháza. Innen már nem volt visszaút a jó erőkből álló Egernek, egy perccel a lefújás előtt öt gól volt az Oxxo Energy Orosházi NKC előnye. Végül 30-27-es hazai győzelemmel és örömtánccal ért véget az összecsapás.

Oxxo Energy Orosházi NKC – Eszterházy SC 30-27 (11-13)
NB I/B-s női kézilabda-mérkőzés, Orosháza, 120 fő.
Vezette: Kovács-Sebők Stefánia, Réti Rebeka.
Orosháza:

Bálint – Herjeczki-Antal 4 (3), Vörös 4, Márczy 9, Mikula 2, Maláti 3, Bíró 3. Cserék: Cseh (kapus), Netye-Tóth 3 (1), Ács O., Kenyeres 2, Horváth B. Vezetőedző: Herbert Gábor.
Az Eger legjobb góllövői: Bató 9, Szecsődi 6.
Hétméteresek: 4/4, illetve 6/5. Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc.

Négy ponttal a tabella negyedik helyén áll jelenleg az ONKC. Folytatás jövő hétvégén, ahol az aranyérem egyik legnagyobb várományosa, a Békéscsabai Előre NKSE lesz az ellenfél idegenben.

Kiemelt képünk archív. Fotó: Horváth Bence.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.