- hirdetés -

Nagy küzdelemre számítottak az orosházi női kézilabdázók Algyőn. Várakozásuk beigazolódott, de győztesen hagyták el a pályát az NB I/B második fordulójában.

Egy héttel ezelőtt Hajdúnánáson is közel állt már a sikerhez Herbert Gábor együttese, két góllal maradtak alul. Az Oxxo Energy Orosházi NKC hasonló nehéz feladat előtt állt a feljutó Algyő otthonában.

A hazaiak kezdtek jobban, de hamar egyenlített az ONKC. A következő percekben már jobban álltak Tóth Sáráék. A játékrész szinte végig szorosan alakult, de a szünetig így is sikerült az Orosházának három góllal meglépnie. A félidőben 14-17 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban zárkózott az Algyő, de időben rendezte a sorait a vendégcsapat. Végig őrizte a félidőig összeszedett előnyét. Végig az ONKC kezében volt az irányítás, ennek köszönhetően pár perccel a vége előtt már 34-28-ra is vezettek a kék mezesek. Végül 35-31-es vendégsikerrel zárult az összecsapás.

– Nagyon boldog vagyok, hatalmas gratuláció jár a lányoknak. Ezt a meccset a hét közepén nyertük meg, amikor láttam, hogy olyan hittel és fegyelemmel kezdtünk el dolgozni, ahogy én szeretném. Nagy köszönet jár rehabilitációs trénerünknek, Szabovik Reninek és gyúrónknak, Török Dávidnak, amiért összerakták a sérültjeinket. Imádom ezt a csarnokot – tette hozzá mosolyogva Herbert Gábor.

Levendula Hotel FKSE Algyő – Oxxo Energy Orosházi NKC 31-35 (14-17)
NB I/B-s bajnoki mérkőzés, Algyő, 100 néző.
Vezette: Dulai Ádám, Pisák Bence.
Orosháza:

Bálint – Herjeczki-Antal 3, Vörös 7, Márczy 7, Mikula 4, Maláti 5, Bíró 5. Cserék: Cseh (kapus), Netye-Tóth 1, Moharos, Szabó D., Ács O., Kenyeres 3, Horváth B. Edző: Herbert Gábor.
Az Algyő legjobb góllövői: Szepesi 6, Németh I. 5, Csáki 4.
Kiállítások: 6 perc, illetve 4 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 8/6.

Legközelebb a Magyar Kupában lépnek pályára az orosháziak, a PC Trade Szeged NKE lesz az ellenfelük. Szeptember 25-én 18 órakor bemutatkoznak hazai pályán is, az eddig veretlen Eger együttese érkezik.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.