- hirdetés -

Súlyos vereséget szenvedett hazai pályán a Rákóczi.

A pont nélküli Rákóczi szombaton győzelmi reményekkel lépett pályára a Kunágota ellen. Mivel a vendégek eredménylistája sem dicséretes-két döntetlen mellett két vereség az eddigi mérlegük- így méltán bizakodhattak Rákóczitelepen. Az előző fordulóban a telepiek Tótkomlóson szenvedtek 1-0-s vereséget, míg a kunágotaiak Medgyesbodzás ellen játszottak 2-2-es döntetlent. A találkozón gyorsan eldőlt, hogy a bizakodás csak kincstári optimizmus lehetett.

A találkozót több szurkoló meglepetésére az ULE Sportközpontban rendezték, ami néhány Rákóczitelepre kilátogató szimpatizánsnak kellemetlenséget okozott. Megjegyzendő, hogy a helyi média sem tudott a helyszínváltozásról.

OMTK-Rákóczi – Kunágota TE      2 – 9          (1 – 5)

Orosháza, 50 néző. Vezette: Szántó Simon Péter (Zahorecz Roland, Diószegi Imre).

Rákóczi: Dobozi – Ordó (Dobi B.), Kánya, Bok T., Tompa (Éliás), Bessenyei (Balog N.), Elekes, Kovács F., Remzső, Kérdő (Czene), Burián (Tóth-Kása). Edzők: Gyimesi András, Czollner Gábor.

Kunágota: Csomós-Sóstai, Juhász, Multyán P. (Hajdú), Mikoly (Lakatos), Sárvári, Multyán Cs., Kovács A., Sirkó, Balog A. (Szabó), Kiss Cs. Edző: Multyán Lajos.

Már a második percben gólszerzési lehetőség adódott a Rákóczi előtt. Remzső-Kérdő kényszerítő után Remzső 8 méterről mellé lőtt. Ami ilyenkor lenni szokott, az ellenfél lő gólt. Dobozi kapus bonyolódott cselezésbe, a rutinos Multyán Cs. elvette tőle a labdát és 15 méterről az üres kapuba gurított, 0-1. A gól felpaprikázta a hazai csapatot, sorra kerültek helyzetbe a hazai játékosok. A 8. percben Kérdő távoli lövése szállt mellé, a 19. percben Burján lőtt éles szögből a kapusba, a 20. percben Elekes távoli lövését öklözte ki a vendégek kapusa. A 22. percben egy jobb oldali beadást követően Remzső paszírozta közelről a hálóba a labdát, 1-1. Nem sokáig örülhetett az egyenlítésnek a Rákóczi. A 26. percben Kovács A. iramodott kapura, majd lőtt az ötös sarkáról a rövid felsőbe, 1-2. A 29. percben egy bal oldali keresztlabdát a védők sorra elvétették és a hosszú oldalon álló Multyán Cs. 12 méterről a kapuba vágta, 1-3. Ezekben a percekben átjáróháznak bizonyult a hazaiak védelme. A 30. percben Kovács A. futotta le védőjét és gurított a hosszú sarokba, 1-4. A félidő derekán, a 44. percben Kovács A. harmadik gólját szerezte, miután ismét futópárbajt nyert védőjével szemben, lövését Dobozi még kiütötte, másodszorra már a kapuba gurított, 1-5. A második félidő elején felcsillant a remény, a 46. percben Elekes kígyózott át a lábakon, majd  17 méterről lőtt a kapu bal oldalába, 2-5. Az 57. percben Bok T. buktatta emberét, a játékvezető túl szigorúan kiállította a hazaiak védőjét. A kunágotai csapat ezután gálázott a széteső telepiek ellen. A 66. percben Kovács A., majd a 73. percben Balog szerzett gólt, amivel már 2-7 volt az állás. A mérkőzés derekán Kovács A. két újabb találata következett. Előbb a 78. percben, majd a 80. minutumban szerzett gólt, ezzel beállítva a 2-9-es végeredményt.

Remzső Levente egyenlítő gólja után még bizakodtunk Fotó: BT

Czollner Gábor: Nehéz ilyen helyzetben okosat mondani, át kell értékelni a helyzetünket.

A Kunágota történelmi vereséget mért a rákóczitelepi csapatra, ilyen arányban még Kunágota sosem győzött orosházi csapat ellen.

Az OMTK-Rákóczi szeptember 25-én, 16 órakor a listavezető Végegyháza vendégeként lép pályára.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.