- hirdetés -

A világhírű orosházi fotós, Müller Miklós munkássága már bekerült az Orosházi Helyi Értéktárba. Szerencsére nem feledkeznek meg róla másutt sem. A művész néhány fotóját a szegedi Szent-Görgyi Albert Agóra Aulában láthatják.

Az Agorában kiállított tíz képet Müller Miklós 1935-ben készítette a Szegedi Szabadtéri Játékokon. A képeket a művész egykori barátja, Gonda Géza gyűjteményéből válogatták és ő bocsátotta rendelkezésre. Gonda Gézát, a művelődési központ egykori igazgatóját, a Kultúrális Kapcsolatok Egyesülete vezetőjét Orosházán senkinek sem kell bemutatni, azt azonban nem mindenki tudja, hogy a kiváló és szenvedélyes fotós a Szegedi Fotókör tagja is. Kérdésünkre elmondta, hogy a fotókör itt egy kamara kiállító teret hozott létre és rendszeresen tervez kisebb-nagyobb kiállításokat ezen a helyszínen.

– Az első kiállítás apropóját az adta, hogy nemrég értek véget a szabadtéri játékok, valamint Müller Miklós – bár orosházi de – Szegeden végzett az Állam és Jogtudományi Karon, így ezt a kiállítást hoztuk elsőnek. Több érdekességet is tartogat a látogató számára a mini tárlat, hisz az akkori sajtóban alig volt ilyen témájú fotó és két képen is szerepel Pietro Mascagni. A zeneszerző karmester ’35-ben itt vezényelt a szabadtéri játékokon.

Müller Miklós életéről korábban írtunk, amit ide kattintva olvashat.

A kiállítást szeptember 26-ig tekinthetik meg a Szegedre látogatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.