- hirdetés -

A keleti régió diákolimpiáját Szentesen rendezték. A verseny tétje, hogy az országos döntőben ki képviselheti iskoláját, egyesületét.

A Orosházi Spartacus Birkózó Klub kis csapata 8 fővel sorakozott fel a mérlegelésnél. A marsallbotot Zsura János szakmai vezető tartotta a kezében és a klub ifjú edzője Rácz Ricsi segédkezett neki. A közel 200 fős mezőnyben láttunk őszinte, kiélezett küzdelmeket és egy-egy esetben a gyors vereséget követően a mécses is eltörött.

A Spartacus versenyzői jól szerepeltek, kihozták magukból a maximumot, mindenkinek voltak nyertes meccsei vagy a jövőt illetően biztató mozdulatai. Csizmadia Áron, Pethő Adrián és Tóth Vajk most nem tudott dobogóra állni.

A dobogó mellett az olimpiai bajnok Lőrinc Tamás (Fotó: OSBK)

Érmesek:

Diák I:

69 kg Bereczki-Varga Szilárd III.

Diák II:

35 kg Pusztai Márk I.

38 kg Kis Levente III.

69 kg Gémes Krisztián II.

+69 kg Pleskonics Máté I.

Az érmesekkel találkozunk az országos diákolimpiai döntőben. Szél Attila klubelnök így summázta a szentesi eseményt:

-Ismét sikeresen szerepeltünk, tehát van értelme a kemény munkának. Külön köszönet a szülőknek a szurkolásért! Szentesen a versenyt követően egy örömteli meghívásnak tettünk eleget, ugyanis hivatalosan is átadták a nemrégiben épült birkózócsarnok. Csoda szép épület, a táncosokkal közösen használják és még tesiórákat is tartanak benne. Kellemes környezetben, egy remek kis műsorral készültek a helyiek. Ráadásul megvendégeltek mindenkit. Köszönjük, hogy ott lehettünk. Hamarosan mi is szeretnénk vendégül látni benneteket, hiszen rohamléptekkel halad a mi kis “szentélyünk” építése is – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.