- hirdetés -

Negyedik alkalommal jött létre a Vadvirág Esély Klub jótékonysági futása, ezúttal szeptember 9-én. A város főterén tartott rendezvényhez az elmúlt évekhez hasonlóan számos iskola, sportcsapat vagy városi intézmény csatlakozott.

Izgatottan várták a Vadvirág Esély Klub ellátottjai és dolgozói, hogy szeptember 9-én, immár negyedik alkalommal is elrajtolhasson a ‘Fuss velünk, számunkra nincs akadály’ nevet viselő kezdeményezésük. Hangyásiné Nagy Edit, az intézmény szakmai koordinátora elmondta, az eseménynek a szórakozás mellett egy fontos üzenete is van: az integráció kialakítása és hangsúlyozása.

Szeretnék, hogy a város lakossága minél jobban és közelebbről is megismerje a munkájukat, ellátottjaikat. Szerencsére ezzel idén sem volt gond, a korábbi rendezvényeken résztvevő csapatok ezúttal is a támogatásukról biztosították őket, nagyon segítőkészen állva a rendezvényhez. Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ igazgatója mondott köszöntőt.

– Veletek és értetek vagyunk most itt Vadvirágos fiatalok! Értetek, akiknek a lelkesedése töretlen és példaértékű, mindig képesek vagytok erőt gyűjteni és ezt nekünk is átadni. Úgy gondolom, hogy szükségünk van az elfogadás minden árnyalatára, legyen szó akár jótékonykodásról, közös munkáról vagy sportolásról, mozgásról – hangsúlyozta.

Az ESZK igazgatója köszöntőjében elmondta, egyetlen cél motivál ilyenkor mindenkit, hogy ők teljes életet élhessenek, ne kelljen átélniük a mellőzöttséget és a kirekesztéssel járó fájó tapasztalatokat. A futónapon ezért nem is a megtett kilométerek a legfontosabbak, hanem az, hogy együtt lehetnek, hogy közösen hajtanak végre valamit, amiben töretlenül hisznek. Az eredményhirdetés is ennek megfelelően, rendhagyó módon történt, hiszen nem az első három helyezettet jutalmazták, hanem a résztvevők között sorsoltak ki győzteseket.

Ezzel is megerősítve, hogy az elért teljesítménynél is fontosabb az akarat, a lelkesedés és az igyekezet. Tisza Kata gondolataival kívánt mindenkinek jó kikapcsolódást és szórakozást: „Minden ember megértésre, elfogadásra vágyik leginkább. Hogy valaki értse őt, hogy ők maguk is érthessék magukat a világ nagy rendszerében”.

A bemelegítést a CSIKO-BOAT SE aerobikosainak az edzője, Németh-Csiki Rebeka tartotta a résztvevőknek. A programon részt vettek az Orosházi Spartacus Birkózó Klub, az Orosházi FKSE-Tokai, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola, a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Wesley János Gyógypedagógiai Általános Iskola, a Táncsics Mihály Gimnázium, a Székács József Evangélikus Iskola, valamint a Kisharang és Bóbita bölcsödék képviselői is.

A Vakok és Gyengénlátók Békés Megyei Egyesületének tagjai érzékenyítő programmal készültek. Az eseménynek a főtér körül lefutott öt kört követően sem volt vége, az Orosházi Spartacus birkózói és a Candy Dance Crew táncosai tartottak bemutatókat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.