- hirdetés -

Az ismét elinduló ortopédia szakrendelés mellett térdműtéteket is végez majd, és ügyeletesként az SBO munkáját is segíti a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben dr. Szalay Márton.

Gyerekkorában állatorvosnak készült, de mindig is motoszkált a fejében, hogy embereket gyógyítson, hiszen már általános iskolában is elsősegélynyújtó volt – olvasható az intézmény Facebook-oldalán közzétett interjúból.

– Azután úgy hozta a sors, hogy mindkét egyetemre felvettek, végül az általános orvostudomány mellett döntöttem és Szegedre mentem tanulni. Így utólag belegondolva, jó döntés volt, bár az állatok szeretete a mai napig megvan bennem – meséli magáról az orosházi kórház új orvosa.

Dr. Szalay Márton Péter a baleseti sebészetre és az ortopéd sebészetre szakosodott. Mint mondja, ezen nem kellett sokat gondolkodnia.

– Első évesként a szolnoki kórházban töltöttem a gyakorlatot a baleseti sebészeti osztályon, az ott tapasztaltak pedig nagy hatással voltak rám, nagyon megtetszett a műtéti szakma – emlékszik vissza az egyetemi évekre, ami után Szolnokon kezdett dolgozni, az ottani kórházban szerezte meg az igazi rutint.

Az elmúlt éveket már a szegedi klinikán töltötte, ahol komoly gyakorlati tudásra tett szert, itt specializálódott a térdsebészetre is. Az élet aztán úgy hozta, hogy ismét váltott.

– Több szegedi kollégám dolgozott már az orosházi kórházban, és ők javasolták, hogy érdemes ide jönni, mert jó a csapat, jók a körülmények és bőven van szakmai kihívás. Így felkerestem dr. Duray Gergő főigazgatót, megbeszéltük a részleteket és most már itt is dolgozom. Orosházán elsősorban az ortopédiai- és térdsebészeti szakrendelést viszem, emellett atroszkópiás térdműtéteket végzek a kórházban, de a Sürgősségi Betegellátó Osztályon is vállalok traumás ügyeletet, ezzel is segítve az intézmény stabil működését – teszi hozzá.

Dr. Szalay Márton Péter 2021. szeptember 7-től rendel a kórházban az alábbiak szerint:

  • Ortopéd szakrendelés: kedden 8-14 óra között, II. emelet 210-es rendelő.
  • Térdsebészet szakrendelés: szerdán 13-15 óra között, I. emelet 100-as rendelő

A vizsgálatokhoz beutaló és időpontkérés szükséges. Időpontot a 06 68 411-166-os számon, a 419-es melléken kérhetnek a központi előjegyzésen.

Kiemelt kép: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.