- hirdetés -

Fél évszázadot töltött el az egészségügyben az orosházi belgyógyász főorvos, dr. Kovács Irén. Sokakat segített hozzá a minőségi élethez a városban. Munkásságát és eredményeit elnöki elismeréssel jutalmazta a Békés Megyei Önkormányzat.

Dr. Kovács Irén is egyike volt azoknak az orosháziaknak, akiket szeptember 2-án az orosházi evangélikus templomban elismertek az ünnepi megyei közgyűlésen.

Méltató videójában elmesélte, hogy pályaválasztásában döntő fontosságú szerepet játszott édesanyja korai elvesztése. Mindösszesen 14 éves volt, amikor magas vérnyomás betegségben elhunyt.

1966-ban lediplomázott, majd négy év múlva belgyógyász szakvizsgát is tett. Fontos szerepet vállalt az orosházi kórház belgyógyászati betegellátó munkájának megszervezésében. 1998-ban diabetológus lett, így az ő vezetésével alakították ki a cukorbetegeket ellátó részleget az egészségügyi intézményben.

Elhangzott: dr. Kovács Irén az orosházi kórház 1967-es megalakulása óta része a város egészségügyi ellátásának, sokakat segített hozzá a gyógyuláshoz, a minőségi élethez.

Vallja, csak az legyen orvos, akiben megvan a kellő empátia és a türelem.

– Ez adottság kérdése, valakiben vagy megvan az empátia vagy nincs. Sokféle beteg van, sokszor türelmetlenek, elégedetlenek és ezt tudni kell kezelni – árulta el a már nyugdíjas belgyógyász főorvos, aki legbüszkébb családjára, unokáira.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.