- hirdetés -

Utolsó felkészülési meccsét játszotta a másodosztályú női kézilabdacsapat a bajnoki rajt előtt. A pontvadászat egyik favoritja ellen léptek pályára Békéscsabán az orosháziak.

Az első félidő elején szorosan alakult a mérkőzés, majd a szünetig nyolcgólos hátrányt szedett össze az ONKC. A második játékrészben már tíz góllal is vezettek a csabaiak, de később négy gólra felzárkóztak a vendégek. A végéig nem tartott ki a lendület és visszaállt a félidőben összeszedett nyolcgólos különbség 33-25-tel végződött a találkozó.

– A mérkőzés java részében érezhető volt, hogy a Békéscsaba NB I-es ellenfelekkel találkozott a nyáron, ennek köszönhetően nagy különbséget is tudott kialakítani. Annak örülök, hogy ezt a tempót bizonyos szakaszokban fel tudtuk venni. Ismét bebizonyosodott, hogy a csapatomnak van tartása, hiszen tízgólos hátrányból is visszajöttünk négy gólra. Ez erőt mutat és azt, hogy a lányoknak nem csak tudása van, hanem szíve is – értékelt a meccs után Herbert Gábor edző.

EUbility Group Békéscsabai Előre NKSE – Oxxo Energy Orosházi NKC 33-25 (18-10)
Felkészülési női kézilabda-mérkőzés, Békéscsaba, 150 néző.
Vezette: Horváth, Simó.
Orosháza:

Cseh, Bálint, Gedó (kapusok) – Maláti 5, Netye-Tóth 1, Mikula 3, Vörös 4, Moharos 1, Márczy 6, Szabó D. 2, Herjeczki-Antal 1, Ács O. 1, Horváth B. 1. Edző: Herbert Gábor.
A Békéscsaba legjobb góllövője: Borbély 7.
Kiállítások: 8, illetve 6 perc. Hétméteresek: 2/2, illetve 4/2.

Az Oxxo Energy Orosházi NKC szeptember 11-én, Hajdúnánáson kezdi a bajnoki idényt.

Kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.