- hirdetés -

Eltűnnek a kátyúk a Szőlő városrész egyik legforgalmasabb területéről, a Dénes Tanító utcáról. Tóth-Kása Sándor önkormányzati képviselő szerint az útburkolat megújulása nagy könnyebbséget jelent az ott élők számára.

Augusztus közepén kezdték el az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. (VÜRT) munkatársai az önkormányzati közutak kátyúmentesítésének második ütemét – tájékoztatta az OrosCafét Benkő Ferenc vezérigazgató.

Kiderült, erre a feladatra összesen 172 tonnát biztosít az önkormányzat, ebből végzik el a szükséges aszfaltozási munkálatokat a Szarvasi úton, a Szőlő körúton, a Raksányi Imre és a Dénes Tanító utcákban.

– Jelenleg a Dénes Tanító utcában végezzük ütemezetten a kátyúzási feladatokat. Itt 16 tonna AC11 minőségű aszfaltot dolgozunk be. A szükséges anyagot a SWIETELSKY Építő Kft. Dél-kelet-magyarországi Főmérnökség Aszfaltkeverő üzeméből szállítjuk a helyszínre – nyilatkozta Benkő Ferenc.

16 tonna aszfaltot használnak fel a Dénes Tanító utcában (Fotó: Horváth Bence)

Tóth-Kása Sándor, a választókerület önkormányzati képviselője elmondta, hogy a városrész egyik legfrekventáltabb utcájáról van szó. A közelben rendelő és iskola is van, emiatt fontos, hogy járható legyen az útszakasz.

– Az útburkolat megújulása nagy könnyebbséget jelent majd az itt élőknek és az erre közlekedőknek. Fontos, hogy ez még nem a végleges állapot, hiszen a csapadékvíz elvezetése egy megoldandó probléma, amin jelenleg is dolgozunk – tette hozzá az önkormányzati képviselő.

A munkálatokat a VÜRT ötfős brigádja végzi minden nap az időjárás függvényében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.