- hirdetés -

Második helyen végzett az Oxxo Energy Orosházi NKC a hazai rendezésű felkészülési tornán. A hétvégén három mérkőzést játszottak, ebből kettőt megnyertek a női kézilabdázók.

Nyolc csapat részvételével rendezte meg a már hagyománynak számító Oxxo Kupát az orosházi klub. Az NB I/B-s bajnokságból érkeztek csapatok, a hazaiak mellett itt volt a Csurgó, a fővárosi SZISE, a Mohács, az Algyő, a Hajdúnánás, a Gárdony, valamint a Csepel gárdái.

Az ONKC számára a Gárdonyon és a Mohácson keresztül vezetett az útja a vasárnapi döntőbe. A gárdonyiakat magabiztosan 35-26-ra, míg a Mohács ellen 29-28-ra nyert az Orosháza. A másik ágról az Algyő jutott a fináléba, amelyen 31-23-ra győzték le a házigazdákat.

– Örülök, hogy győzelemmel mutatkoztunk be a hazai közönségnek a Gárdony ellen. Ezen a meccsen sok olyan elemet láttam viszont, amiket az edzéseken gyakoroltunk. A Mohács elleni utolsó tíz perccel nem voltam elégedett. A döntőben az Algyő ellen szakaszokban játszottunk jól, de még így is sikerült jelentős hátrányból visszajönnünk, de ebben elfáradtunk. A felkészülés szempontjából is tanulságos három napon vagyunk túl – fogalmazott Herbert Gábor, az ONKC vezetőedzője.

Az eredményhirdetésen a díjakat és különdíjakat Dancsó József, az Eximbank operációs vezérigazgató-helyettese és Dancsó Attila klubelnök adták át. A legtechnikásabb játékosnak járó címet egy orosházi játékos kapta Netye-Tóth Sára személyében.

Az Oxxo Kupa végeredménye:

  1. Levendula Hotel FKSE Algyő
  2. Oxxo Energy Orosházi NKC
  3. Mohács TE
  4. Csurgói NKC
  5. Hajdúnánás SK
  6. Gárdony-Pázmánd NK
  7. Szent István SE
  8. Csepel DSE

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.