- hirdetés -

Egy éve nem álltak szeretett közönségük előtt az orosházi fúvósok. Elmaradt a hagyományos szilveszteri koncertjük, és játszottak volna tavasszal a templomban a városalapítási ünnepségen is, de a járványhelyzet miatt idén ez nem valósulhatott meg. De hagyjuk hátra most a bút és a hiányt, helyette gondoljunk arra, amink van! Ma este végre a művelődési házban megfújhatták hangszereiket a zenekar tagjai.

Az eredetileg szabadtérre tervezett előadást a hűvös, borult őszi idő miatt végül nem az Árpád-kertben, hanem a Petőfi Művelődési Központ Szokolay Sándor termében hallgathatták meg az érdeklődők. Az Orosházi Fúvószenekar koncertje A Közösségi Hangjegyek – TérZene Orosházán programsorozat nyárzáró koncertjét volt. A fellépés előtti izgalmak közepette faggattuk Debreczeni Márk karmestert az esti repertoárról és arról, hogyan vészelték át az elmúlt koncertmentes évet.

Debreczeni Márk karnagy (Fotó: Horváth Bence)

– Utoljára az Újra miénk a tér rendezvényen léptünk fel az Árpád-kertben. Utána sajnos nagyon sok koncertünk elmaradt. Amint el tudunk kezdeni újra próbálni, hatalmas lelkesedéssel és lendülettel tértek vissza a tagok, mindenki szívét-lelkét beletette a közös munkába. Ez lesz most a tűzkeresztség, hisz egy éve nem játszottunk közösség előtt. Közel harmincan állunk ma színpadra, és úgy látom, mindenki izgul egy picit, pedig itthon játszunk a saját közönségünknek – mesélte.

Három olyan darab is el elhangzott az est folyamán, melyeket még nem hallhatott az orosházi közönség. Az egyik egy amerikai induló, a Semper fidelis volt, mely a koncert nyitányaként csendült fel, mellette pedig a Mesés mesékkel és a The Blues Brothers egyvelegével lepték meg a nagyérdeműt.

– Hiába vagyunk régi motorosok, mégis mindenkinek remeg most egy kicsit a lába. De úgy gondolom, ez csak jót tesz. Most végre feltöltődhetünk, hisz egy zenész a koncerten kapott tapsból él, abból merítkezik. Bár volt már olyan élményünk is, mikor a közönség szájtátva nézett minket, és olyannyira belefeledkezett a darabba, hogy elfelejtett tapsolni. Az is egy fantasztikus visszajelzés – emelte ki.

Hatalmas volt az érdeklődés a fúvószenekar koncertje iránt, a teremben található székek mind hamar gazdára találtak, így voltak, akik már csak az előtérben tudtak helyet foglalni. Spanyol cigány tánccal és olyan közismert slágerfeldolgozásokkal álltak színpadra a zenészek, mint a Michael Jacksontól a Thriller, Tom Jonestól a Sex bomb, Gloria Gaynortól az I will surviver, William Pharrelltől a Happy vagy épp Frank Sinatrától az I love you baby. A zenei élményt látványelemekkel is gazdagították a szervezők, hisz a fúvószenekar játéka közben az orosházi mazsorettezők is megmutatták tehetségüket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.