- hirdetés -

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere, miniszterelnök-jelölt látogatott Orosházára. Egy lakossági utcafórumot tartottak dr. Szelényi Zoltán parlamenti képviselőjelölttel közösen.

Javában zajlik az előválasztási kampány, ennek keretében látogatott Orosházára Karácsony Gergely, aki egy országjáró túrát tart éppen. Dr. Szelényi Zoltán, az MSZP-Párbeszéd által támogatott parlamenti képviselőjelölt meghívására érkezett az Árpád-kertbe augusztus 27-én.

Fotó: Horváth Bence

– Országos politikában ismert és elismert személyt üdvözölhettünk Orosházán, aki már polgármesterként bizonyította, hogy képes egyben tartani egy sokszínű koalíciót. Ezért is tartom alkalmasnak arra Karácsony Gergelyt, hogy egy következő kormány miniszterelnöke legyen. A vidék problémáit is szívén viseli. Úgy gondolom, hogy jut majd elég figyelem Orosháza és környékének problémáira is. Én is azért dolgozom, hogy meggyógyítsuk Dél-Békést – fogalmazott Szelényi Zoltán, aki a héten már össze is gyűjtötte a szükséges számú támogatói aláírást.

– Magam is meglepődtem, hogy milyen hamar összejött a 400 aláírás. Szeretném megköszönni az aktivisták munkáját. Nyilván most fordul egyenesbe az előválasztási kampány. Igyekszek minél több választópolgárral beszélgetni a következő időszakban is. Valóban az emberek képviselője szeretnék lenni és az ő problémájukat orvosolni – tette hozzá.

Fotó: Horváth Bence

Karácsony Gergely már nem először jár Orosházán, kedveli a környéket – ezt ő maga is kiemelte az OrosCafénak. Elmondta, hogy az országjáró túra során egy-egy helyszínen kevés időt tud eltölteni, de sok erőt merít abból, hogy az emberekkel találkozik.

– Elindult az előválasztás, ami egy történelmi lépés annak érdekében, hogy helyreállítsuk a demokráciát Magyarországon. Az ellenzéki pártok magukon gyakorolják elsőként, hiszen nem ők, hanem a választópolgárok bevonásával döntik el, kik legyenek az egyéni jelöltek. Én Szelényi Zoltánt támogatom ebben a körzetben, orvosként jól ismeri a helyiek problémáit – fogalmazott a főpolgármester.

Fotó: Horváth Bence

Az utcafórumon az esős, hűvösebb idő ellenére is szép számmal, ötvennél is többen kilátogattak. Miután meghallgatták a két főszereplő beszédeit, maguk is kérdezhettek Karácsony Gergelytől és dr. Szelényi Zoltántól.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.