- hirdetés -

Jövő héten véget ér a nyári szünet az orosházi általános- és középiskolák tanulói számára és ismét egy új tanév kezdődik. Összegyűjtöttük, hogy melyik intézmény mikor tartja tanévnyitó ünnepségét.

A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában idén kedden, azaz augusztus 31-én rendezik meg a tanévnyitó ünnepséget, 18 órai kezdettel. A tervek szerint az intézmény udvarán gyülekeznek majd az osztályok, míg rossz idő esetén várhatóan bent az épületben tartják meg a rendezvényt.

A Vörösmarty Mihály Általános Iskola két időpontban tart majd évnyitót, az alsó tagozatos tanulóknak augusztus 31-én, 17 órától, míg a felső tagozatos tanulóknak szeptember 1-én, reggel 8 órától. Tagintézményeik közül a Czina Sándor Tagintézmény szintén szeptember 1-én, reggel 8 órától, míg a Rákóczitelepi Tagintézmény 8:15-től tartja évnyitóját.

Megvannak az orosházi iskolák tanévnyitóinak időpontjai (Fotó: Horváth Bence)

A legtöbb orosházi általános- vagy középiskola szeptember 1-én tartja meg ünnepségét. A középiskolák közül a GYSZC Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium esetében szeptember 1-én ez az időpont 7:45, míg a Táncsics Mihály Gimnáziumban 8 óra lesz.

Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola tanévnyitó szentmisével (Veni Sancte) egyben tartja meg az ünnepséget szeptember 1-én, 8 órakor az Orosházi Jézus Szíve-templomban (katolikus templom). Szintén szeptember 1-én rendezi meg tanévnyitóját a Wesley János Gyógypedagógiai Óvoda és Iskola, ők 8:30-tól.

Végül a Székács József Evangélikus Iskola zárja a rendezvények sorát, ők szeptember 5-én, 10 órától az Evangélikus templomban tartanak majd tanévnyitó istentiszteletet. Az időpont ellenére a tanítás náluk is szeptember 1-én veszi kezdetét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.