- hirdetés -

Ismét autómodellezők vették birtokukba a rákóczitelepi pályát.

A Magyar Autómodell Bajnokság 4. fordulóját rendezték meg augusztus 21-én és 22-én Rákóczitelepen. Több kategóriában is összemérték ügyességüket és felkészültségüket az autómodellezők. A versenyt az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub szervezte.

– A szombati nap a szabadedzésről, a motorok és az autók futómű-geometriájának beállításáról szólt, hogy a vasárnapi versenyre minden tökéletesen a pályához legyen igazítva. Az autók minden paraméterét tudjuk hangolni, akár egy igazi versenyautón, ezért fontos, hogy rászánjuk az időt a megfelelő beállítás megtalálására – ismertette a program folyamatát Rosinsky Norbert, a szervezőcsapat tagja.

A szervező elmondta még, hogy 1:10 méretarányú, négykerékhajtású, 2,11 köbcentiméteres, nitrometánnal hajtott túraautókkal versenyeztek. Két kategóriában, Stockban és Tuningban. (A Tuning kategória kicsit erősebb motorokkal megy, de minden másban egyforma a Stockkal – a szerkesztő). Négy perces időmérők után a megtett körök száma alapján alakult ki a 30 perces döntő rajtsorrendje. Az ország minden pontjáról érkeztek versenyzők, így Pécsről, Szegedről, Budapestről, Kecskemétről is.

Az Orosháza Városi Modellező és Sport Klub három versenyzővel képviseltette magát, közülük Kádár Tamás a Stock kategóriában a dobogó legfelső fokán végzett.

A dobogó tetején az orosházi Kádár Tamás (fotó: egyesület)

A Stock kategória döntője:

Stock eredmények:
1. Kádár Tamás (Orosháza)
2. Polyák Zoltán (Budapest)
3. Kovács Richárd (Kecskemét)
4. Rosinsky Norbert (Orosháza)
5. Jáger Zoltán (Szeged)
6. Krammer Zoltán (Szeged)
7. Gellén János (Orosháza)

Tuning eredmények:
1. Sági Dániel (Pécs)
2. Csekő Gergely (Pécs)
3. Jáger Attila (Szeged)
4. Taál Péter (Halásztelek)
5. Hegedűs Tamás (Budapest)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.