- hirdetés -

Sokáig jártuk ma reggel az utcákat… Igen nehezen találtunk olyan orosházit, aki szívesen elmondta volna nekünk, mit vár a negyedik hullámtól. A kérdés, melyet feltettünk, konkrétan a következő volt: „Ön szerint a negyedik hullám is olyan szigorú korlátozásokat és magas esetszámokat hoz majd, mint a harmadik?” Az utca embere válaszol.

– Sokkal szigorúbban kellene venni ezt az egészet – kezdte Érdi Lászlóné.

Érdi Lászlóné azt mondja, a fiataloknak is fegyelmezetten kellene viselkedniük (Fotó: OrosCafé)

– Nagyon sokan vannak még mindig, akik nem oltatták be magukat. Pedig nemcsak magukra kellene gondolniuk, hanem másokra is. Én már mind a három oltást felvettem. Ha azt akarjuk, hogy vége legyen ennek a járványnak, akkor mindenkinek szigorúan be kellene tartani a szabályokat! Én hiába védekezek, ha a fiatalok meg összevissza járnak szórakozni. Ha nem tartják be a fegyelmet, akkor terjesztik a vírust. Ott volt augusztus 20-án is az a sok ember együtt. Honnan tudjuk, hány van közülük beoltva? Szerintem vissza fogják hozni a maszkviselést meg a távolságtartást, de ezzel nincs is semmi baj. A lényeg, hogy mindenki fegyelmezetten viselkedjen – emelte ki Érdi Lászlóné.

– Egészségügyben dolgozom, és mi már készülünk a negyedik hullámra – mondta el Domján Mónika.

Domján Mónika úgy véli, az oltatlanoknak lehetnek súlyosabb tüneteik (Fotó: OrosCafé)

– Szerintem hamarosan visszahozzák a maszkot, és újra bevezetik majd a látogatási tilalmat is, de hogy pontosan mikor, azt most még nem lehet megmondani. Úgy hisszük, jobb lesz a helyzet, mert azoknak, akik beoltatták magukat, már nem lesznek olyan súlyos tüneteik – emelte ki Domján Mónika.

– Remélem, nem lesznek olyan komoly szigorítások, mint a korábbi hullámok esetén – kezdte Nagy Rozália.

Nagy Rozália már várja a harmadik oltást (Forrás: OrosCafé)

– Sőt, abban bízom a leginkább, hogy elkerülhetjük a negyedik hullámot. Erre akkor lenne esélyünk, ha mindenki beoltatná magát. Én fel fogom majd venni a harmadik oltást is. Most azt várom, hogy leteljen a második után az a bizonyos idő. Elképzelhetőnek tartom, hogy a maszkot hamarosan újra használni kell, illetve a távolságot tartani kell, sőt, az is előfordulhat, hogy az idősávot is visszavezetik majd, de hát ezeket mind megszoktuk annak idején. Nem is volt azzal gond, hogy nem volt a boltokban akkora tumultus, nem kellett olyan sokáig sorban állni. Bízom benne, hogy könnyebben átvészeljük majd ezt az időszakot, bár sajnos azt lehet hallani többfelől, hogy ez most egy keményebb és erősebb vírus – tette hozzá Nagy Rozália.

– Szerintem nem lesz olyan súlyos ez a hullám, mint az előző, mert a védőoltás azért sokat jelent – fogalmazott Pavuk Jánosné.

Pavuk Jánosné abban bízik, ez a hullám már nem lesz annyira veszélyes (Fotó: OrosCafé)

– Azért számítok rá, hogy ősszel újra fel kell majd vennünk a maszkot, de nekem ez nem okoz gondot. Transzplantált vagyok, úgyhogy nekem emiatt korábban is muszáj volt hordanom. Összességében bizakodó vagyok, szerintem a negyedik hullám már nem fog akkora gondot okozni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.