- hirdetés -

Keddtől nem kell számítanunk 30 fok feletti hőmérsékletre, záporokra viszont igen. Mutatjuk, milyen időjárás várható térségünkben a héten.

Törvényszerű, hogy augusztus 20 után vége a nyárnak? Érezhető, hogy csökkent a hőmérséklet, a kánikula időszaka úgy tűnik véget ér – legalábbis erre a hétre nézve. Záporok, zivatarok és hűvös éjszakák valószínűek a hét folyamán.

(Adatok forrása: omsz.hu)

Ma késő délutántól, estétől záporok, zivatarok alakulhatnak ki a térségben, majd éjszaka egy átvonuló hidegfront miatt már eső is valószínű. A csapadéktevékenység holnap délutánra szűnhet meg a térségben, ezzel együtt jelentősen visszaesik a hőmérséklet. A mai 33 fok körüli maximum, kedden már csak 26 fok körül alakul. A folytatásban a hét közepén a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütés valószínű, csak kisebb eséllyel lehet záporeső. Csütörtökről péntekre virradó éjszaka újabb hidegfront érkezik, ezúttal észak felől, így péntek délelőttig ismétlődő esőre, záporra, néhol zivatarra is számítani kell a térségben.

A hétvége sem lesz csapadékmentes, de akkor már kevesebb helyen eshet. A maximumok többnyire 25 fok közelében, pénteken és szombaton inkább csak 20 fok körül alakulnak, és az éjszakák is hűvösek lesznek – árulta el a térségünk időjárásával kapcsolatosan a hétre Mesterházy András meteorológus, az OMSZ munkatársa.

(Kiemelt képünk archív fotó)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.