- hirdetés -

Sokszor fordul elő a nagyobb kerttel rendelkező háztartásokban, hogy a keletkezett zöldhulladékot az erre a célra rendszeresített barna kuka nem tudja befogadni. Ilyenkor irány a komposztáló telep.

Az utóbbi időben több helyen is felvetődött a kérdés a zöldhulladék lerakásával kapcsolatban. Ingyenes a szolgáltatás az orosháziak számára, vagy sem, illetve mik a szabályok?

Az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. által működtetett komposztáló telep minden héten szerda és vasárnap között, 9 – 17 óráig várja az orosháziakat. Mint Benkő Ferenc, a Zrt. vezérigazgatója elmondta, több fontos szabálya van a zöldhulladék elhelyezésének:

– Fontos, hogy a zöld hulladék ne keveredjen kommunális hulladékkal, illetve a faleveleket, fűnyesedéket, illetve egyéb lágyszárú növényi részeket a gallyaktól és fásszárú növényi részektől elkülönítve helyezzék a kijelölt gyűjtési területre. A hulladékot munkatársaink ellenőrzik, a telepre kiérkezők nevét, lakcímét, járművének rendszámát is felírják. Az előírás szerint a telepre csak egy köbméter hulladék vihető ki ingyenesen, ezen felül 2 forint 40 fillér kilónkénti áron van lehetőség az elhelyezésre. Ezt a Vásárhelyi úton található telephelyen mérik le és állítják ki róla a mérlegjegyet. A befizetett összeg a Zrt. kasszájába kerül – foglalta össze a vezérigazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.