- hirdetés -

Hőséggel indult a hét, azonban ez hamar csillapodni fog. A háromnapos hosszú hétvégére ismét visszatér a jó idő.

Hétfőn tetőzik a kánikula: a hőmérséklet akár elérheti a 39 fokot is, de ez hamar, már kedden enyhülni fog – a hidegfrontra érzékenyek ezt tapasztalhatják. Szerdától azonban a hét végéig folyamatosan melegszik az időjárás, augusztus 20-án az eddigi előrejelzések alapján nem kell számítanunk záporokra és zivatarokra.

Az OMSZ munkatársa, Molnár Anna lapunkat részletesebben tájékoztatta, a térségünket érintő időjárással kapcsolatban:

Az éjszakai órákban északnyugat felől belép az országba egy markáns hidegfront, amely várhatóan majd csak a kedd hajnali, reggeli órákban éri el Orosháza térségét. Ennek hatására a mai nap (hétfőn) még kitart a hőség, illetve az éjszakai órák sem hoznak felfrissülést.

Elárulta, hogy a front megérkeztével az erőre kapó északnyugati széllel megkezdődik a hűvösebb levegő beáramlása, így keddre megszűnik a hőség, a csúcsértékek már 30 fok alatt valószínűek. Ezzel együtt a hajnali óráktól nagyobb eséllyel számíthatunk záporokra, zivatarokra, amelyeket néhol akár viharos szél, illetve apróbb méretű jég is kísérhet. Napközben viszont fokozatosan csökken a csapadék esélye.

(Adatok forrása: met.hu)

Az ezt követő napokban megnyugszik a légkör, alapvetően sok napsütésre van kilátás és nagyon kicsi a záporok esélye. Hozzátette, a hőmérséklet visszafogottabb lesz, ám a hét vége felé ismét melegedő tendencia rajzolódik ki, így 20-ára ismét visszatérhet a 30 fok.

(Kiemelt kép: Pixabay)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.