- hirdetés -

Harmadik edzőmérkőzésén egy olyan csapat ellen lépett pályára az Orosházi FKSE-Tokai együttese, akik a bajnoki küzdelmek során is közvetlen riválisaik lehetnek majd. A Békés otthonában játszott összecsapáson az első félidőt magabiztos orosházi fölény jellemezte, ezt azonban szoros végjáték követte.

Az orosházi csapat kezdte jobban a mérkőzést, a békésiek támadásban elkövetett hibáit rendre lerohanásokból szerzett gólokkal büntették. A 23. percben így már tízgólos különbséget is sikerült kialakítaniuk (2-12). A játékrész végéig ez alapvetően nem változott, 4-14-es állással vonulhattak pihenőre a felek.

A második fékidő már kiegyenlített játékot hozott, a hazaiak támadásai is gyakran zárultak gólokkal, de a 43. percig a korábban kialakított különbség érdemben nem változott, még ekkor is nyolcgólos volt a differencia (11-19). A folytatásban azonban fokozatosan faragott hátrányából a Békés együttese, de még a hajrához érve sem tűnt úgy, hogy szoros lehet a végjáték (54. perc: 19-24).

Az utolsó percekben nagy hajrába kezdtek, de ez csak a felzárkózáshoz volt elegendő, az egyenlítéshez nem. A vége 26-27 lett, az Orosházi FKSE kézilabdázói így harmadik felkészülési mérkőzésükön is győzelemmel zártak, korábban a Mezőtúr és a Ferencváros U21-esei ellen léptek pályára.

– Két ellentétes félidőt hozott a mérkőzés, szünet után pályára lépő cseréink nem vették fel a játék ritmusát, ezért magunkra húztuk az ellenfelet, így szoros lett a végjáték. Tanulságos mérkőzés volt mindkét csapat számára – értékelt a mérkőzést követően az orosháziak vezetőedzője, Kovács Attila.

Az edzőmérkőzések sorozata a napokban tovább folytatódik, augusztus 14-én a Budai Farkasok csapatát fogadják, majd 17-én a Békésnek adnak visszavágót, augusztus 19-én pedig a Pick Szeged U23-as gárdájával játszanak. A bajnoki szezont egy hónap múlva, szeptember 12-én, Ózdra utazva kezdik meg a kézilabdázók.

Optimum Solar-Békési FKC – Orosházi FKSE-Tokai 26-27 (4-14)

Férfi felkészülési kézilabda-mérkőzés. Békés, 50 néző. Vezette: Sándor Gy., Szabó B.

Békés: Borbély – Osgyán, Csuzi 2, Varsandán 1, Árpási 1, Mezei 4, Fedor 1. Csere: Kiss O., Takács (kapusok), Haszilló 4, Laufer 1, Kiss R. 2, Hrabák 4 (1), dr. Czina, Dávid 3, Balogh B. 2, Kohlrusz 1. Edző: Padla József.

Orosháza: Pajkó – Molnár S. 3, Takó 5 (2), Kiss R. 4, Antal 3, Bella 4, Lászlai 6. Csere: Majdán, Varga I. (kapusok), Pásztor M., Kovács B. 1, Németh L., Döme 1, Tóth K., Mihály, Molnár G., Szabó M. Edző: Kovács Attila.

Kiállítások: 2, ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 3/2.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.