- hirdetés -

Orosházán töltötte felkészülésének egy részét a Pick Szeged kézilabdacsapatának 2008-as születésű, tehetséges fiatalokból álló utánpótláscsapata. Edzőjük, Balda Ákos korábban hat fantasztikus évet töltött az OFKSE kötelékében, ahol az évek során igazi közönségkedvenccé vált. Mint mondta, mindig örömmel tér vissza, így ennek apropójából beszélgettünk vele pénteki edzésük előtt.

– Szegeden kezdtem el kézilabdázni, amikor 1996-ban bajnok lett a Pick Szeged. Én már akkor is jártam ki a mérkőzésekre az édesapámmal közösen. Nagyon megtetszett az a milliő, fantasztikus volt a hangulat és elhatároztam, hogy én is kézilabdázó szeretnék lenni. A Tisza Volán utánpótlásában nevelkedtem, volt egy tatabányai kitérőm is, onnan azonban egy sérülés miatt hamar visszakerültem Szegedre – idézte fel.

Orosházára Varsandán József közbenjárásának köszönhetően igazolt. Hat évet töltött a csapatnál, ahol elmondása szerint nagyon jól érezte magát, itt találta meg élete párját is. Távozása után először Nyíregyházán töltött egy évet, majd Balmazújvárosban három és felet, 2018 januárjában ment vissza Szegedre. Az Algyő csapatában játszott, de az edzősködés is ebben az időszakban került még jobban előtérbe az életében.

– 2018 júliusától tartozom a Pick Szeged kötelékébe, mint utánpótlásedző. Szerettem a gyerekekkel foglalkozni már fiatalabb koromban is. Balmazújvárosban is volt már ilyen lehetőség, amikor pedig még Orosházán kézilabdáztam, Szikora Attilának köszönhetően beiratkoztunk egy C-licences edzői tanfolyamra. Ezt elvégeztem, így amikor Herbert Gábor, a Szeged akkori utánpótlás szakmai igazgatója megkérdezte, lenne-e kedvem edzősködni, én nagy örömmel vállaltam – mesélte.

Jelenlegi csapatát néhány nappal ezelőtt, augusztus 2-án vette át, jelenleg a Szeged utánpótlásának a 2008-as születésű tehetséges fiataljaival foglalkozik, míg az előző három évben a 2006-os korosztály edzője volt. Csapatával pedig az elmúlt napokban éppen karrierje, régi sikerei egyik meghatározó helyszínére, Orosházára jött edzőtáborozni.

Hat évig kézilabdázott Orosházán, most tanítványaival tért vissza edzőtáborozni (Fotó: Horváth Bence)

– Nagyon jó érzés volt visszatérni. Mivel a párom is idevalósi, így nyugodtan mondhatom, hogy én hazajárok ide. Jól éreztük magunkat a gyerekekkel, jók voltak az edzéslehetőségek és a szálloda is. Strandoltunk is az egyik napon, megnéztük Gyopárosfürdőt, bízunk benne, hogy visszatérhetünk jövőre is – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.