- hirdetés -

Pénteken kezdetét veszi az öregfiúk bajnokság. 

Hosszú kényszerszünet után augusztus 13-án elkezdődik a RETRO Labdarúgó Egyesület által kiírt 2021/2022. évi városi kispályás öregfiúk bajnokság. Benkő László szervezőtől megtudtuk, hogy nyolc csapat nevezett a bajnokságra. Egy játéknapon három mérkőzést játszanak. Az 1. fordulót az Eötvös iskola sportudvarán rendezik meg.

Az 1. forduló párosítása:

18 óra: Liget Öregfiúk – AM-TRANS Oldboys

19 óra: Nagyszénási Öregfiúk – Törekvés

 20 óra: Pusztaföldvári Öregfiúk – Classzikusok

A két szabadnapos együttes: RETRO Orosháza és a Mezőkovácsháza.

Körkérdést tettünk fel a csapatok vezetői felé: Mit várnak az új bajnokságtól? (Körkérdésünk második részét a 2. forduló előtt közöljük.)

Molnár Ernő (Liget Öregfiúk): A következő RETRO bajnokságtól ismét jó, küzdelmes és sikeres mérkőzéseket várunk. Célunk, hogy jó kedvvel egymást támogatva csapatként jó eredményt érjünk el. A keret egy két helyen változott, sajnos már nem olyan könnyen regenerálódnak a lábak és ezért kellett változtatnunk. Egyelőre 14 fővel vágunk neki a bajnokságnak, amit már nagyon várt a csapat. Terveink között szerepel, hogy ismét dobogós helyen végezzünk, nagyon nehéznek ígérkezik! Amit biztosan ígérhetek, hogy tisztes, sportszerű játékot fognak látni a szurkolók a Liget csapatától.

Liget SC (archív fotó)

Villás Tibor (AM-TRANS Oldboys): Az új bajnokságtól azt várom, hogy remélhetőleg ez már végig megy és nem fog beleszólni a Covid. A célunk csak egy lehet, hogy megnyerjük a bajnokságot mint az első szezonban. Azt gondolom, hogy ennyi kihagyás után nagyon nehéz lesz visszarázódni. Volt két-három változás a csapatban, próbáltunk fiatalítani. Egy kicsit korainak találom a kezdést, mert augusztus közepén még mindenki szabadságon van és elég nehéz volt összeszedni a csapatot az első mérkőzésre. Sok sikert kívánok a többi csapatnak is.

Kozma Csaba (Pusztaföldvár): Nagyon örülünk, hogy elindul a bajnokság, hiszen a csapat tagjainak hiányzott ez a fajta rendszeres testmozgás. Így ebből adódóan legfőbb célunk, hogy kellemesen töltsük el sporttal ezeket az órákat, a minél előkelőbb helyezés csak fokozza a kedvünket.

Benkő László (RETRO Orosháza): Azzal a céllal vágunk neki a bajnokságnak, hogy az idősebb korosztály számára is meglegyen a mozgás és felszabadultan focizzanak a fiúk. Célunk a dobogó valamelyike. Voltunk harmadikok, másodikok, igaz itt csak fél szezon után, de hátha a dobogó legfelsőbb foka is sikerül. Szeretnénk a bajnokságot nézők előtt végig játszani, reméljük, hogy a COVID nem szól közbe.

Benkő László csapatvezető (archív fotó)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.