- hirdetés -

Új szerepkörben bizonyíthat az Orosházi Női Kézilabda Club fiatal játékosa. Szöllősi Dorottya a jövőben az egyesület legfiatalabb korosztályával foglalkozik.

A meglévő alapokkal, de új úton jár az ONKC utánpótlás-képzése. Ebben a feladatok elosztása többé kevésbé megváltozott, de az edzői gárda csak minimálisan. Hosszú évek óta Morva-Dancsó Dalma foglalkozott az óvodás korosztállyal, azonban rá újabb kihívások várnak az életben. Anyai örömök elébe néz, ezért kellett gondoskodni a pótlásáról. A választás a felnőtt keretben szereplő Szöllősi Dorottyára esett.

A 21 éves játékos és már edző az előző szezonban besegített a legfiatalabbaknál így nem teljesen ismeretlen számára a feladat, amit izgatottan vár.

– A második évemet kezdem a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar edzői szakán. Miután elvégeztem az egyetemet szeretnék edzőként elhelyezkedni és minél magasabb szintre eljutni. Óriási lehetőség és nagy kihívás ez a feladat, hálás vagyok az egyesületnek, hogy rám bíztak egy ilyen fiatal korosztályt – mondta Dorka.

Elmondása szerint nagyon szereti a gyerekeket, így nem lesz gond azzal, hogy megtalálják a közös hangot. A célja az, hogy minél több fiatallal megszerettesse a sportágat és megmutassa a kézilabda minden szépségét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.