- hirdetés -

A Munkáspárt elnöke Békés megyében járt, érintve Orosházát is. Thürmer Gyula és a párt aktivistái aláírásokat gyűjtöttek kezdeményezésük támogatására. Álláspontjuk szerint a kormány által tervezettnél nagyobb mértékben kell emelni a minimálbér összegét.

Orosházán járt csütörtök délelőtt a Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula. A Vásárcsarnoknál állították fel a standjukat egy felirattal: „Aláírásgyűjtés a 250 000 forintos minimálbérért”.

– Elemezve az elmúlt időszak tapasztalatait elmondható, hogy az emberek elköltötték a tartalékaikat. Az árak is emelkedtek, elég csak végigmenni a piacon a standok között. Úgy gondoljuk, hogy a minimálbért és minimál nyugdíjat is fel kell emelni – fogalmazott a pártelnök.

Fotó: Horváth Bence

Álláspontjuk az, hogy a kormány által tervezett 200 ezer forintos emelést nagyobb mértékben kellene megvalósítani. Thürmer szerint a minimálbért 250 ezer forintra kell módosítani, méghozzá adómentesen.

A pártelnök beszélt arról is, hogy a 2022-es választáson a Munkáspárt is ott lesz a szavazóíveken egy harmadik alternatívát felmutatva a választóknak. Thürmer Gyula szerint a következő választás tétje az, hogy merre megy Magyarország.

– Mi nem tartozunk sem a konzervatív kormánypárthoz, sem a liberális ellenzékhez. Egy harmadik utat mutatunk meg a választóknak: a szegény, dolgozó emberek útját – tette hozzá.

Thürmer Gyula (Fotó: Horváth Bence)

Kritikusan fogalmazott az Európai Unióval kapcsolatban. Támogatják a kormány keleti nyitását, de itt már stratégiai megoldásokat is találni kell.

– Amikor ránk omlanak az európai ház falai, akkor kívül kell gondolkodni. Meg kell vizsgálni, hogy van-e az unión kívül élet. Szerintünk van – zárta határozottan.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.