- hirdetés -

A kerékpáros közlekedést népszerűsítő országos videópályázatot hirdet partnereivel a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. a HungAIRy LIFE integrált projekt keretében egyéni és csoportos kategóriában.

A levegőminőség javításán dolgozó nyolc éves HungAIRy LIFE integrált projekt keretében – a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. koordinálásával – 2021. július elsején elindult a tekAIR program, melynek a kerékpáros közlekedés népszerűsítése a célja. A másfél éves szemléletformáló programsorozat során 3 pályázatot hirdetnek meg a lakosság körében. Az első a Ne csak tekAIRj, láss is! videópályázat.

Pattanjkét kerékre, és mutasd meg a kedvenc útvonalad!

A pályázat célja, hogy minél többen megmutassák, miért érdemes nyeregbe pattanni és ezáltal is tenni a levegőminőség javításáért. A Pályázók feladata egy rövid videón keresztül bemutatni azokat a természetes vagy épített látványosságokat, amelyekkel a kerékpározás során találkozhatunk. A pályázattal szeretnénk megszólítani a településükre/térségükre büszke lokálpatriótákat és az odalátogató turistákat egyaránt.

A Ne csak tekAIRj, láss is! arra hívja fel a figyelmet, hogy a kerékpáros közlekedés előnyben részesítésével nemcsak a levegő minőségének teszünk jót, hanem testi és mentális egészségünknek is. A gépjárművel közlekedők számára csak elsuhanó táj látványa kerékpárról nézve életre kel, észrevesszük szépségeit, nyitottabbá válunk megismerésükre.

Pályázók köre és pályázati feltételek

Pályázni egyénileg és csoportosan lehet 14 éves kortól.

Rövid, maximum 90 másodperces videó készítése, melyben a térség/település kerékpáros úton elérhető természeti és épített szépségeit mutatja be a pályázó. A felvétel készülhet videókamerával vagy okostelefonnal is. A film stílusa szabadon választott.
Egy pályázó (egyén vagy csoport) csak egy filmmel pályázhat.

A pályamű mérete ne haladja meg az 1 GB-ot! A videót fájlküldő (pl. wetransfer, mammutmail) segítségével kérjük elküldeni a tekair@hoi.hu e-mail címre a pályázati kiírásban szereplő adatokkal együtt.

A pályázatidőtartama: 2021. július 1 – augusztus 31.

A pályázaton való részvétel ingyenes.

Eredményhirdetés és díjazás

A beérkezett pályaműveket szakmai zsűri bírálja el, valamint a közönségdíjasra a HungAIRy Facebook oldalon voksolhatnak az érdeklődők.

Az első három helyezett és a közönségdíjas a HungAIRy LIFE integrált projekt partnereinek felajánlásaiból összeállított értékes ajándékcsomagokat vehet át. A díjátadóra várhatóan szeptember végén kerül sor, Budapesten.

A pályaműveket a pályázat lezárását követően annak a településnek az önkormányzata, ahol a videó készült, felhasználhatja azt a kerékpározás népszerűsítésére.

A teljes pályázati kiírás megtalálható a http://www.hungairy.hu/node/108 weboldalon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.