- hirdetés -

Egyetlen játékos érkezését jelentette be az Oxxo Energy Orosházi NKC. A fiatal hálóőr, Bálint Anna nem sokat gondolkodott az NB I/B-s gárda ajánlatán.

A fiatal kapus Székelyudvarhelyen ismerkedett meg a kézilabdával 13 éves korában, ahol a másodosztályú felnőtt csapatban is bemutatkozott. Ifjúsági bajnokságot a Marosvásárhellyel nyert, majd 2019 novemberében igazolt az NB I-es Váchoz, ahol másfél évet töltött az ONKC előtt.

– Nem sokat gondolkoztam az orosházi ajánlaton. Nagyon fontos számomra, hogy sok játéklehetőségem legyen, ami itt a klubnál adott, már csak élnem kell vele. Sok jót hallottam a városról, a csapatközösségről és az edző Herbert Gáborról is. Ezek mind sokat számítottak abban, hogy itt kézilabdázzak  – árulta el Bálint Anna.

Fotó: Horváth Bence

A 21 éves kapus jól érzi magát Orosházán, a társak befogadóak, mindenkivel megtalálta a közös hangot és a város is tetszik neki.

– Az alapozás java még csak most kezdődik, még bele kell rázódnunk – mondta mosolyogva. – A cél, hogy az első ötbe kerüljünk a bajnokságban. Úgy gondolom, hogy ez nem lehetetlen küldetés. Bízom benne, hogy sokat tudok segíteni abban, hogy elérjük – tette hozzá.

Az ONKC egy hete kezdte az alapozást, azóta kiderült már, hogy kik lesznek az ellenfelek a keleti csoportban és a sorsolás is eldőlt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.