- hirdetés -

Az első néhány nap még az ismerkedés, a csapategység kialakításának jegyében telik majd, ezt követően pedig a komolyabb edzésekkel, felkészülési mérkőzésekkel folytatódik az alapozás.

Első közös foglalkozásukon vettek részt július 19-én az Eötvös-csarnokban az Orosházi FKSE-Linamar kézilabdázói. A játékosoknak először az egyesület elnöke, Vajer Tamás kívánt sok sikert, aki a bajnoki szezon legfontosabb tudnivalóit is ismertette velük. Mint mondta, a cél és ehhez a lehetőségek adottak, a szezon végén vissza szeretnének jutni az élvonalba.
– Úgy gondolom olyan csapatunk van, amely képes és alkalmas is ennek a feladatnak a teljesítésére, de ehhez persze egységes munkára is szükség lesz – hangsúlyozta.

Ezt követően az új vezetőedző, Kovács Attila mutatkozott be röviden a kézilabdázóknak, vázolva a következő hetek elképzeléseit.
– A társaság nagy részével már ismerjük egymást, csapattársakként, ellenfelekként is találkoztunk, de vannak olyanok is, akiknek a korosztályos csapatban lehettem az edzője. Felnőttcsapat edzőjeként ez az első megbízatásom, úgyhogy izgatottan vártam ezt a napot, hogy elkezdjük a közös munkát – árulta el.

A vezetőedző hozzátette, az első két hét az ismerkedés jegyében telik majd. Ezt követően már komolyabb edzésmunkát fognak végezni, szabadtéri futással és erőnléti feladatokkal is kiegészítve a foglalkozásokat, a megfelelő taktika kialakítását. Augusztusban ezen kívül számos edzőmérkőzés is vár majd a keretre az NB1/B Keleti csoportjának szeptemberi kezdete előtt.

– Ezen a téren is történtek változások. A keleti és a nyugati bajnokság megmarad 10-10 csapattal, lejátsszuk az oda-vissza mérkőzéseket, de az alapszakaszt követően a két csoport első 5-5 csapata, illetve a 6-10. helyezettek keresztbe játszanak majd egymással – ismertette a részleteket Kovács Attila.

A 2013/2014-es szezon óta orosházi színekben kézilabdázó, az OFKSE csapatkapitányi tisztségét is betöltő Németh László is úgy véli, jó és erős csapat jött össze. A tavalyi keret több tagja is szerződést hosszabbított, akik mellé megfelelő igazolások érkeztek.
– Ez az év kicsit más lesz, mint a többi, de szerintem is minden adott a jó szerepléshez, bizakodva várom mind az alapozást, mind a tétmérkőzéseket – árulta el a balszélső.

Az új igazolások egyike Antal Szabolcs korábban két idényen keresztül erősítette az orosházi csapatot.
– Szerettem visszajönni ide ellenfélként is, ahogy szerettem itt játszani. Nagyon örültem az újbóli megkeresésnek, hiszen a párom is idevalósi, a hosszabb távú terveink között szerepel, hogy itt a környéken szeretnénk letelepedni. Én is osztom a vezetőség véleményét, mindent megteszünk azért, hogy feljussunk az első osztályba – tette hozzá a beálló poszton szereplő játékos.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.