- hirdetés -

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfői előrejelzése szerint dél felől zivatarokból álló rendszer halad át elsősorban a déli megyéken, ami a Dunántúl délkeleti része mellett az Alföldet érinti a leginkább.

A tájékoztatás szerint máshol a zivatarok átmenetileg lecsengenek, az éjszaka második felétől viszont ismét lehet számítani szórványosan kialakulásra. Az elsődleges veszélyforrás a felhőszakadás lesz, rövid idő alatt akár 25-30 millimétert is meghaladó csapadék hullhat az ország nagyobb részén. Néhol jégeső és viharos széllökések is társulhatnak a zivatarokhoz.

A Meteorológiai Szolgálat ezért riasztásokat adott ki az ország nagyobb részére, Békés megyében és így az Orosházi Járásban is az első szint, azaz a sárga riasztás van érvényben, ebben az esetben sem árt elővigyázatosnak, óvatosnak lenni.

Orosházán várhatóan ma hidegfronti hatással is számolni kell az arra érzékenyeknek, szerdától viszont várhatóan újra a kevésbé felhős, napos idő lesz a meghatározó, hétvégére pedig már a hőmérséklet is visszaáll az elmúlt hetekben megszokotthoz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.