- hirdetés -

Közös utcafórumot tartott dr. Szabó Ervin és Márki-Zay Péter. A hódmezővásárhelyi polgármestert és miniszterelnök-jelöltet az ellenzői is követték Orosházára.

Az előválasztás kapcsán folyamatosan utcafórumokat tart a választókörzet településein dr. Szabó Ervin a Jobbik országgyűlési képviselő-jelöltje. Korábban Jakab Péter is járt már Orosházán, szombaton reggel a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) vezetője, és miniszterelnök-jelölt Márki-Zay Péter csatlakozott a jobbikos politikushoz. A reggeli eső ellenére is sokan voltak kíváncsiak a két jelöltre.

Dr. Szabó Ervin elmondta, hogy nagyon sokat köszönhet Hódmezővásárhely polgármesterének. Úgy fogalmazott, hogy Márki-Zay Pétert ugyanaz a cél hajtja, mint a jobbikos képviselőt: korrupciómentes, tisztességes és értékrend alapon nyugvó társadalmat szeretnének.

– Tűzzel-vassal küzd a rendszer és a korrupció ellen. Magam is azt vallom, hogy ezt fel kell számolni, annak érdekében, hogy bármilyen építkezés elinduljon Magyarországon – fogalmazott Szabó Ervin.

Fotó: Patakfalvi Ádám

Márki-Zay Péter arról is beszélt, hogy a jelenlegi rendszer leváltása szükséges. Kifejtette, hogy a választók támogatása arra vonatkozik, hogy kit tartanak alkalmasnak erre a feladatra.

– Ki az, aki valóban megteremti a jólét Magyarországát és azt, hogy nem lesz többé következmények nélküli ország. Nagyon kíváncsiak leszünk arra, hogy Lázár János elindul-e Csongrád megye 4-es számú választókörzetében. Egyesek szerint Békés megyében fog indulni, Mezőhegyes körzetében. Kiderül, hogy Szabó Ervin vagy az én ellenfelem lesz, amennyiben az előválasztáson minket választanak. Erről a szavazók fognak dönteni – fogalmazott Márki-Zay.

Márki-Zay Péter (Fotó: Patakfalvi Ádám)

A fórumot néhányan bekiabálásokkal zavarták meg, ezt Márki-Zay Péter sem hagyta szó nélkül. Elmondta, hogy korábbi fórumain is jelen voltak már, két héttel ezelőtt Makón is hasonló történt.

Dr. Szabó Ervinnel és Márki-Zay Péterrel egy hosszabb interjút is készítettünk, ami hamarosan megtalálható lesz itt az OrosCafén.

A Békés megyei négyes számú választókerületében az előválasztáson jelenleg három indulóról tudunk. Az MSZP-Párbeszéd támogatását élvező párton kívüli dr. Szelényi Zoltán, a momentumos Sebők Éva és a Demokratikus Koalíció, az MMM és az LMP által támogatott jobbikos politikus dr. Szabó Ervin.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.