- hirdetés -

A legfiatalabb táborozó 8 éves, de a legidősebb is csak 14. Idén debütált a Kerékpáros Természetjáró Tábor, ami a visszajelzések szerint olyan klasszra sikerült, hogy a tervek szerint hagyomány lesz belőle.

Az Eötvös iskola két tanítója, Tóth Sándor és Győri Szabolcs fejéből pattant ki a Kerékpáros Természetjáró Tábor ötlete, melyre akkora volt az érdeklődés, hogy a tervezett két turnus helyett csak háromba fértek be a gyerekek.

Tóth Sándor táborvezető (Fotó: Horváth Bence)

– A héten már megjártuk Székkutast, Gyopárost, Kakasszéket és Tótkomlóst. Ma délelőtt Fehér-tóra tekertünk ki, délután pedig a Szikhát kutyamenhelyen várnak minket – mesélte Tóth Sándor. – A covidos időszak után a gyerekeknek is nagyon jó kijönni a szabadba, mozogni, túrázni, együtt lenni. Nem mondom, hogy nem fáradnak el nap végére, sőt, előfordult már olyan is, hogy valaki kivett egy szabadnapot, de ez teljesen rendben van. Az biztos, hogy esténként jót alszanak a gyerekek.

Orbán Félixnek a tótkomlósi strand tetszett eddig a legjobban.

– Nagyon jól érzem magam, az egyik osztálytársam is eljött, úgyhogy jól szórakozunk. Volt már defekt meg esés is, és sárvédőt is hagytunk már el, de a tanáraink mindent megoldanak. Kicsit fárasztó ez a sok biciklizés ebben a nagy melegben, de azért még bírjuk – mesélte Félix.

Győri Szabolcs táborvezető (Fotó: Horváth Bence)

A táborozók kétharmad fiú, de a lányokra sincs panasz. Győri Szabolcs táborvezetőtől megtudtuk, mindhárom turnus eredeti lesz, vagyis mindben lesz egy kis csavar, egy kis különlegesség, hogy azok számára is izgalmas legyen minden hét, akik visszatérő vendégek.

Már megvan a száz

Urszuly-Vidovenyecz Alexa nagyon büszke a csapat eddigi eredményére.

– Mindennap felírjuk a táblára, hány kilométert tekerünk. Az első nap 38-at, a második nap 32-t, tegnap 36-ot bicikliztünk, úgyhogy már megvan a száz – mesélte boldogan.

A gyerekek a csütörtök délelőttöt Fehér-tónál töltötték. Előbb a Kardoskúti Madárvonulás Múzeum interaktív kiállítását élvezték, ahová Sándor Bálint ökoturisztikai ügyintéző a következő gondolattal engedte be őket: Általában egy múzeumban a „mindent a szemnek, semmit a kéznek” szabály érvényes, itt viszont szó sincs erről. Amit mozdíthatónak gondoltok, azt próbáljátok ki!

Az interaktív kiállítás után a gyerekek a kilátóhoz tekertek tovább, végül pedig megnézték a nemzet park igazgatósága alatt álló egyetlen magyar szürke szarvasmarha bikagulyát, valamint racka és cigája juhokat, és megtudták azt is, mi egy mudi pásztorkutya munkája. A kerékpártábor holnapi célpontja Csorvás lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.