- hirdetés -

Életük egyik fontos mérföldkövéhez érkeztek az Eötvös iskola végzős tanulói. Szombaton utoljára csengettek be nekik az intézményben, jövőre már a középiskolában folytatják a tanulmányaikat.

Virággal a kezükben vonultak az iskola előtti Eötvös térre, ahol a szülők hozzátartozók tekintetei mellett foglalták el helyüket a ballagó nyolcadikosok. Összesen 47 diáknak intettek búcsút az Eötvös katolikus iskolában június 19-én.

Az intézményvezető, Korcsok Marianna búcsúztatta elsőként a diákokat. Beszédében arra ösztönözte a fiatalokat, hogy törekedjenek arra, legyenek egyediek és érdekesek.

– Most biztosan azt érzitek, hogy az út, amire nyolc éve léptetek túlságosan gyorsan elfogyott. Maradtak még kihasználatlan lehetőségek. Bízom benne, hogy a szünetek forgataga, a diákprogramok és a tanítási órák izgalmas pillanatai mellett talán hiányozni fognak a különös izgalommal megélt számonkérések is. A sikerért, a tudásért mindig meg kell dolgozni. Igyekezzetek megérteni mindent, de egy-egy területen mélyedjetek el az átlagosnál jobban. Ettől lesztek egyediek, érdekesek. Sose legyetek szürke átlagemberek – fogalmazott az igazgató.

Fotó: Horváth Bence

Az ünnepségen Iványi László esperes plébános a Bibliából idézett, majd megáldotta a pogácsakenyereket, amik azután a végzősök tarisznyájába kerültek. Az atya szavai után a hetedikesek búcsúztak a ballagóktól

– Kedves ballagó nyolcadikosok, itt vagytok. Ma még itt. Az utolsó pillanatokba fogódzva keresitek a búcsúszavakat.Miattatok, értetek van a mai nap. Nektek szólt a csengő ennek az iskolának a falai között – jelezve, hogy valami véget ért – mondták.

Majd a végzős osztályok néhány tagja – képviselve a ballagókat – egy műsorral köszönték meg a tanárok, szülők támogatását, amit az elmúlt nyolc évben kaptak tőlük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.