- hirdetés -

Új sorozatunkban orosházi illetőségű sportolókat faggatunk ki pályafutásuk legboldogabb vagy legmeghatározóbb sportpillanatairól. Ezúttal az Orosháza Városi Tenisz Klub tehetségét, Juhos Tibort kérdeztük meg, aki azonban sportága mellett sokáig futballozott is. Végül 12 éves korában kötelezte el magát végleg a tenisz mellett.

– Magával a tenisszel már 2 éves koromban megismerkedtem, de csak 5 évesen kezdtem el járni edzésekre, akkor még csak heti 1-2 alkalommal. Utána az évek során, nagyjából 10 éves korom környékén elkezdtem versenyezni komolyabban, ezzel természetesen együtt járt az egyre több és több edzés, de nem unatkoztam hiszen ezzel párhuzamosan, 12 éves koromig a labdarúgás is az életem része volt, itt fociztam Orosházán – mesélte.

A verseny korábbi győztesét is legyőzve nyerte el a vándorserleget Juhos Tibor Gyulán (Fotó: TSZSK)

Eddigi legmeghatározóbb sportélményeit 14 éves korában élte át. Ekkor történt ugyanis, hogy megnyerte első kategóriás versenyét, ráadásul egyéniben és párosban is győzött. Ez már csak azért is volt különleges számára, mert egyből négy helyet javítva a hatodik helyre ugrott a korosztályos ranglistán, amit az eddigi legjobb helyezéseként könyvelt el.

Tavaly is egy nagy pillanat részese lehetett.
– Az év második felében, úgy augusztus környékén, Gyulán volt egy férfi másodosztályú verseny, ami eléggé nívósnak mondható. Gyulára ugye alapból nem igazán szoktak lejönni, de a Dr. Komjátszeghy Endre Emlékverseny több évtizedes presztízse miatt ekkor Győrből, Sopronból és a fővárosból is érkeztek játékosok, ráadásul korábban már neves teniszezők is megnyerték a kupát – idézte fel.

12 éves koráig a focival párhuzamosan teniszezett (Fotó: Horváth Bence)

Annak ellenére, hogy fiatalabbak közé tartozott a korosztályában, sikerült megnyernie a rangos erőpróbát, nála tapasztaltabb versenyzőket is legyőzve. Juhos Tibor egyébként a sport mellett az iskolára is mindig nagy hangsúlyt fektetett, jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán tanul.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.