- hirdetés -

Június 11-én, az épülő új orosházi birkózócsarnok alapkő letételén jelen volt a Magyar Birkózó Szövetség elnöke, Németh Szilárd. Az elnök nem érkezett üres kézzel városunkba.

Németh Szilárd az ünnepségen méltatta a magyar szövetség létrejötte előtt egy évvel megalakult orosházi klubot, a Spartacust, rajtuk keresztül az orosházi birkózást mely a sportágnak mindig is egyik magyarországi bástyája volt. Az ünnepség utáni, szűkebb körű beszélgetésen tette hozzá, hogy minden korban kell, hogy legyenek olyan elkötelezett emberek, sportolók, vezetők, akik mindent alárendelnek a sportnak, az ifjúság nevelésének.

– Szerencsére az elmúlt évtizedekben is voltak, vannak ilyen emberek az orosházi birkózásban és a szövetség vezetésében úgy gondoltuk, hogy az ő, birkózó sportért végzett munkájukat is mindenképp el kell ismerni – emelte ki az elnök.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub elnöke, Szél Attila, szakmai vezetője, Zsura János, vezetőedzője, Páli Sándor és elnökségi tagja, Fekete Bálint, a 100 éves magyar birkózásért végzett önzetlen munkáját emléklappal és emlékéremmel köszönte meg a szövetség.

A négy kitüntetettnek Németh Szilárd gratulált és adta át az elismeréseket.

(Kiemelt képünkről Páli Sándor, a női junior válogatott edzője, válogatottbeli elfoglaltsága miatt hiányzik. Fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.