- hirdetés -

Kedden a magyarokért is szoríthatunk. Ma két szakember tippjeit olvashatjuk.

Az Európa-bajnokság ideje alatt több alkalommal jelentkezünk beharangozóval, kiválasztva a számunkra legérdekesebbnek tűnő mérkőzéseket. Ezúttal két edzőt, az OMTK-ULE trénerét, Buza Barnabást és a Rákóczi mesterét, Kormányos Antalt kértük rövid esélylatolgatásra. Ezúttal a spanyol-svéd, valamint a magyar-portugál és francia-német mérkőzés kerül górcső alá.

Spanyolország – Svédország (június 14., hétfő, 21 óra – Sevilla)

Buza Barnabás: Az átalakulóban lévő spanyol csapatra kíváncsi leszek, hogy tovább tudják-e vinni a nagy elődök nehéz terhét. A játékstílusuk nem változott, a labdabirtoklásos játékuk számomra szimpatikus. A svédek masszív játékot és csapatot alkotnak, ami mindenkire veszélyes lehet. Tippem: 2-0.

Buza Barnabás (fotó: OC archív)

Kormányos Antal: Bár Luis Enrique folyamatosan fiatalít és nekik szavaz bizalmat, én egységesnek érzem a csapatot. Úgy gondolom, hogy nem sok esélyt fognak adni a svédeknek, akik Ibrahimovic kiválásával klasszis nélkül maradtak. Tippem: 2-0.

Kormányos Antal (fotó: OC archív)

Magyarország – Portugália (június 15., kedd, 18 óra – Budapest)

Buza Barnabás: Három jutalomjátékot kapott a válogatottunk és az országunk. Pontokban nem tudok gondolkodni, mert nagyon erős ellenfelek ellen mérkőzünk. Hiszek a magyar játékosokban, sajnos Szoboszlai Dominik nagyon fog hiányozni, csak úgy mint Kalmár Zsolti. Rossi mester nagy fegyvere, hogy van egy remek alapjátékunk. Tippem: 1-1.

Kormányos Antal: Sajnos most úgy érzem, hogy ez nem a mi meccsünk lesz. A portugálok az utolsó felkészülési mérkőzésük alkalmával nagyon lazán játszottak, mindenféle megerőltetés nélkül. Mindenképpen rúgnak gólt, ellenben nálunk egyelőre nem látom, hogy ki tudna betalálni. Tippem: 0-2.

Franciaország – Németország (június 15., kedd, 21 óra – München)

Buza Barnabás: A francia csapatot tartom az Eb várományosának. Nagyon erős a kezdő és a cseresora. Tudatos játékot játszanak világsztárokkal, akik képesek eldönteni egy-egy mérkőzést. A német keret is a változás útjára lépett és remek döntés volt Thomas Müller visszahívása. Első meccs lévén extra meccset nem várok, de aki a három pontot megszerzi, az nagy lépést tesz a csoportelsőség felé. Tippem: 3-1.

Kormányos Antal: A világbajnok francia csapat egységesebb képet mutat mint a németek, akik már a vb-selejtezőn is okoztak meglepetést negatív irányban. Az Eb után Flick érkezésével új csapat fog épülni, kérdés, ez mennyire lesz kihatással az Eb-szereplésre. Tradícióit tekintve mindkét válogatott a végső győzelemre hajt, ennek ellenére szerintem óvatosan fognak kezdeni. Tippem: 1-1.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.