- hirdetés -

Beálló poszton is erősített az Orosházi FKSE-Linamar csapata, legújabb igazolása Dabasról érkezik Antal Szabolcs személyében. A 31 esztendős kézilabdázó korábban két szezonon keresztül már játszott orosházi színekben.

A 31 esztendős Antal Szabolcs Nagyatádon született, Csurgón kezdte meg kézilabdás pályafutását. Győri, pécsi és kecskeméti kitérők következtek karrierjében, majd Cegléden töltött el néhány évet, ahonnan 2015-ben Mezőkövesdre igazolt. Itt mutatott játékával keltette fel először az orosházi csapat figyelmét.

A sokszoros utánpótlás és B-válogatott, beálló poszton szereplő játékos korábban a 2016/2017, valamint a 2017/2018-as szezonokban, előbb Vladan Jordovic, majd Buday Dániel keze alatt játszott zöld-sárga mezben. A két idényben 47 bajnoki találkozón 83 találattal zárt. A csapat 2018-as élvonalbeli kiesését követően az NB1-től szintén búcsúzó Vácnál folytatta.

Antal Szabolcs visszatér Orosházára, ahol már korábban két idényt töltött (Archív fotó: Rajki Judit)

Ott a következő évadban (az OFKSE-hez hasonlóan) megnyerték csoportjukat a másodosztályban és visszajutottak az élvonalba. A váciak azonban a 2019/2020-as szezont követően nem vállalták az indulást, annak ellenére hogy a járványhelyzet miatti csonka szezonban nem lett volna kieső csapat.

Szabolcs a legutóbbi idényt Dabason töltötte, ahol 26 találkozón 20 alkalommal talált az ellenfelek kapujába, a 2021/2022-es szezont pedig ismét Orosházán kezdi majd meg.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.