- hirdetés -

Oravecz Nóra alpolgármestert kérdeztük arról, mennyire lesz kulturális eseményekben gazdag az idei nyár.

– Sajnos nem lesz annyira gazdag, mint szerettük volna. Nem tudtuk, mikor ér véget a pandémia, mely talán még véget sem ért, így nagyobb rendezvényeket előre nem mertünk leszervezni. Nagyon nehéz időszakon mentünk keresztül, mely megviselte az egész országot. Most újranyitottunk mindent, többek közt az egyesületek számára a Petőfi Művelődési Központ ajtaját, és a vendégeknek a szállodánkat is. Az első nagyobb ingyenes rendezvényünk, a gyereknapunk sikeresen megvalósult – mondta Oravecz Nóra.

Az alpolgármester hozzátette, érkeztek negatív kritikák a gyereknapi rendezvénnyel kapcsolatban, de hangsúlyozta, ezekre is szükség van, hiszen ezekből tudnak építkezni. Kiemelte, a törvényt nekik is be kell tartani, ezért volt az, hogy csak a védettségi kártyával rendelkező szülőket engedték be gyermekeikkel az épületbe. Ettől függetlenül úgy véli, a szabadtéri programok között is akadt számos színes és érdekes, melyekből szintén válogathattak a megjelentek.

Pillanatkép az Árpád-kertből, a gyereknapról (Fotó: Horváth Bence)

– Szeretnénk még több rendezvényt, még több ingyenes megmozdulást, hiszen nagyon nagy szükségük van az embereknek arra, hogy kimozduljanak, jól érezzék magukat, és lelkileg feltöltődjenek – folytatta Oravecz Nóra. – A pandémia nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is megterhelő volt az emberek számára, és egy lelki törésből nagyon nehéz felépülni. Ha mi azáltal tudunk segíteni, hogy olyan programokat tervezünk, ahol összejöhetnek az emberek és beszélgethetnek egy jót egymással, akkor azon leszünk, hogy ezeket a lehetőségeket megteremtsük.

Az alpolgármester kiemelte, szeretettel várnak mindenkit Gyopárosfürdőre is, ahol igyekeznek újdonságokkal kedveskedni a vendégeknek. A legfőbb céljuk, hogy hozzájáruljanak az ide érkezők pihenéséhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.