- hirdetés -

Letelt az 5 hét, így június 4-én, pénteken kapja a második adag Pfizer oltást az a több mint 400 ember, aki április 30-án vette fel az első adag vakcinát a tömeges oltás napján. A kórház ezért közösségi oldalán is leírta a tudnivalókat, hogy minden zökkenőmentesen menjen.

A kormány rendelete alapján április 30-án egy napra megnyílt a lehetőség a Pfizer oltóanyag felvételére, az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet oltópontjain több mint 400 ember élt is a lehetőséggel. Mivel ezen a napon nem időpont alapján, hanem érkezési sorrendben történtek az oltások, így a június 4-én esedékes második körre sem biztosítanak időpontot az érintetteknek.

– Annak érdekében, hogy elkerüljük az oltópontok előtti torlódást, kérjük az alábbiak figyelembe vételét: a második oltásra június 4-én, pénteken 7-17 óra között érkezzenek meg (az oltásokat érkezési sorrendben adjuk be). A kórház udvarán található korábbi gyermek ambulancián, az Ü/3 és Ü/4 oltópontokra kell jönni. Ide a Kórház utcai főkapunál a portán keresztül lehet bejutni. A fedett átjáró előtt balra kell fordulni, az út túloldalán lesz a regisztráció, az épületben találhatók az oltópontok. Külön sávokat alakítunk ki az érkezők és a távozók számára, várakozni az épület előtti téren és a hátul felállított katonai sátorban lehet. Megkérjük az oltásra érkezőket, türelemmel várakozzanak, ezzel is segítve munkánkat – írta felhívásában az intézmény.

Az oltásra érkezőket az alábbiak betartására kérik

  • Az oltás előtt a regisztráción kell jelentkezni. Kérjük, a beleegyező nyilatkozatot kitöltve(!) hozzák magukkal, emellett legyen előkészítve a személyazonosító igazolvány. A nyomtatvány a linkre kattintva tölthető le: https://tinyurl.hu/bqJy/
  • A mozgásában korlátozott személyt maximum egy hozzátartozó kísérheti az oltóhelyen.
  • A második oltásra érkezők hozzák magukkal az első oltásnál kapott kártyát.
  • Javasoljuk, hogy az oltás előtt egyenek, igyanak, vegyék be gyógyszereiket
  • Kérjük, olyan öltözetben érkezzenek, amiben könnyen szabaddá tudják tenni karjukat
  • Kollégáink és a katonák folyamatosan segítenek a helyszínen, felmerülő kérdéseikkel forduljanak hozzájuk bizalommal.
  • Várakozás közben kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése, egymás egészségének megóvása érdekében kérjük, tartsák egymástól a megfelelő távolságot.
  • A járványügyi védelmi intézkedések betartása az oltást megkapók számára a továbbiakban is fontos, hiszen a védettség kialakulásához idő szükséges!

Köszönjük, hogy a fentiek betartásával segítik a kórházi dolgozók munkáját!

Az első oltásra is lehet önkéntesen jelentkezni

Az első oltásra továbbra is lehet önkéntesen jelentkezni, ezt az EESZT online időpont foglaló rendszerében tehetik meg az érdeklődők. Ide csak olyan TAJ számmal lehet időpontra jelentkezni, amely regisztrálva van a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Minden regisztrált TAJ számmal csak egy időpont foglalható, de területi megkötés nincs.

Az időpontfoglalás ide kattintva érhető el: https://www.eeszt.gov.hu/…/covid-oltas-idopontfoglalas.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.