- hirdetés -

Pünkösdkor újra kinyitotta kapuit az Orosházára látogató turisták előtt az Alföld Gyöngye Hotel. Jelentős forgalma volt az orosházi szállodának az ünnep alatt, de a nyárra is folyamatosan érkeznek a foglalások és egyre több céges rendezvény is kilátásban van.

Régi és új vendégek egyaránt megszálltak az ünnep alatt Gyopárosfürdőn, az Alföld Gyöngye Hotelben – erről számolt be az OrosCafénak Asztalos Gyula szállodaigazgató.

Teljesen ugyan nem zárt be a hotel, hiszen üzleti céllal érkező vendégeket továbbra is fogadhattak, de ez nem volt számottevő, éppen ezért örültek annak, hogy pünkösdkor ismét fogadhattak védettségi igazolvánnyal rendelkező turistákat. Az igazgató elmondta, hogy az ünnep alatt náluk szállást foglaló család egyik tagjának nem volt ilyen okmánya, de összességében nem okoz problémát az ellenőrzés.

– A féléves bezártság nem múlt el nyomtalanul. Éreztük a felszabadultságot a szállodába látogató vendégeinken. Sokan választottak minket az ünnep alatt, de a nyárra is szépen növekszik a foglalások száma – tette hozzá a szállodaigazgató.

A céljuk az, hogy minél magasabb színvonalú szolgáltatásokat biztosítsanak a vendégeknek, ehhez elengedhetetlen a megfelelően szakképzett munkaerő. Asztalos Gyula szerint általános helyzet a vendéglátásban, hogy nehéz munkaerőt találni. Sokan elhagyták a pályát és nem is akarnak visszatérni.

Elmondta azt is, hogy Orosháza legfőbb attrakciója a fürdő és erre épít az Alföld Gyöngye Hotel is, de egyéb szolgáltatásokat is terveznek.

– A gasztronómia mindig is fontos volt nálunk, ez így lesz a jövőben is. A célunk a helyi ízek megismertetése mellett a régió konyháinak megjelenítése. Készülünk mediterrán estekkel, grill vacsorákkal és sör estekkel is a vendégeinknek. Június elejétől pedig bárki betérhet majd az éttermünkbe – mondta Asztalos Gyula.

Fotó: Horváth Bence

A korlátozó intézkedések enyhítésével lehetőség nyílt különböző rendezvények megtartására is. Az Alföld Gyöngye Hotelben is egyre többen terveznek különböző családi, illetve céges eseményeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.