- hirdetés -

Bajnokként zárta az évet az Orosházi Női Kézilabda Club U20-as csapata. Nagy Ferenc tanítványai megnyerték a megyei első osztályú bajnokságot, ami azt jelenti, hogy a következő szezonban már a harmadosztályban játszhatnak a fiatalok.

Nehéz idényre tekinthetnek vissza az orosházi fiatal kézilabdások. Az ifjúsági és serdülő együttesek is az NB I-es utánpótlás-bajnokságokban szerepelnek, de áprilisban félbeszakadt minden utánpótlás-bajnokság.

Nagy Ferenc edző elmondta, hogy nem egyszerű fenntartani a játékosok motivációját, hiszen ahogy telt az idő folyamatosan tolódtak a lehetséges kezdési időpontok.

Ugyan saját korosztályuk ellen nem is küzdhettek az orosháziak, de a Békés megyei első osztályú felnőtt bajnokságban volt lehetőségük meccseket játszani.

– Nem volt egyszerű szezon, de a megye egyes bajnokságnak köszöntően végig formában tudtunk maradni, így végig készen álltunk arra, hogy folytatódjanak az NB I-es küzdelmek – mondta Nagy Ferenc, a csapat edzője.

Erre azonban már nem került sor, ugyanis május első napjaiban csalódottan vették tudomásul, hogy nem is folytatódnak az utánpótlás-bajnokságok.

Nagy Ferenc (Fotó: Horváth Bence)

A megyei első osztályban hétről hétre egyre közelebb kerültek az első hely megszerzéséhez az orosházi kézilabdázók. A bajnoki címért nagy csata volt a Békéscsabai BDSK együttesével. Végül azonos pontszámmal zártak a tabellán.

A hatcsapatos pontvadászat során négyszer találkoztak a csabaiakkal Nagy Ferenc tanítványai. Két vereség és két győzelem a mérlegük ellenük, de a legutóbbi összecsapáson kilenc góllal győzött az ONKC U20, amivel meg is szerezte a bajnoki címet. A múlt vasárnapi 42-15-ös Kondoros elleni siker már csak hab volt a tortán az éremátadás előtt.

– Úgy gondolom, hogy bármilyen bajnokságot megnyerni nagy öröm. Az első helyezés bizonyíték arra, hogy a mindennapokban elvégzett munka jó. Külön kiemelendő, hogy a gárda magját alkotó játékosok 14-15 évesek, akik megmutatták, hogy mire képesek a felnőtt mezőnyben. Jövőre ezzel a fiatal csapattal NB II-ben fogunk versenyezni – nyilatkozta büszkén a csapat edzője.

Fotó: Horváth Bence

A bajnokcsapat tagjai: Balaskó Csenge, Bedron Viktória, Bereznyai Fanni, Buczku Bonita, Czédula Jessica, Csompora Vanda, Faragó Zsanka, Forrás Réka, Gabnai Alexandra, Györgyi Petra, Jáhn Krisztina, Jancsik Bíborka, Keszeli Klaudia, Kókai Édua, Kollár Lilla, Kovács Jázmin, Orovecz Dóra, Papp Eszter, Patyi Anna, Prozlik Titanilla, Révész Boglárka, Szecskó Boglárka, Szenteczki Lili, Téglás Patrícia.
Edzők: Nagy Ferenc és Harsányi Viktor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.