- hirdetés -

Már több mint egy hónapja szünetelnek a kézilabda utánpótlás bajnokságok. Egy ideig az ONKC fiataljai csak otthon, egyénileg készültek a folytatásra. Az még egyelőre továbbra is kérdőjel, hogy lesznek-e mérkőzések, de az edzéseket újra elkezdték.

Hétfőn országszerte kinyitottak az általános iskolák, úgy tért vissza az élet a sportcsarnokba is. Az Orosházi Női Kézilabda Club utánpótlás csapatai ismét közösen készülnek a folytatásra. Erre még ugyan várniuk kell, hiszen a Magyar Kézilabda Szövetség május 9-ig meghosszabbította az utánpótlás bajnokságok felfüggesztésének hatályát.

– Egy hónapja nem találkoztak a gyerekek és az edzők. Nagy elánnal vetették bele magukat a munkába. Nem örülünk, hogy továbbra sincsenek mérkőzések, hiszen a csapatok játszani szeretnének – fogalmazott az utánpótlás vezetője, Nagy Ferenc.

Fotó: Horváth Bence

A szakember elmondta azt is, hogy mivel már több mint egy hónapja szünetelnek a bajnokságok, nehéz fenntartani a motivációt. Az edzőknek ez is kihívást jelent, de különböző játékos elemekkel, egymás elleni mérkőzésekkel igyekeznek minél színesebbé tenni az edzéseket.

Fotó: Horváth Bence

Az U12-es csapat tehetsége, Csiszár Hanna igyekszik a pozitív oldaláról megközelíteni a jelenlegi helyzetet.

– Jó, hogy végre újra közösen edzhetünk, otthon egyedül nem az igazi a mozgás. A csapat egész jól viseli, hogy nincsenek meccsek. Legalább van idő gyakorolni azokat az elemeket, amit elvár tőlünk az edzőnk a mérkőzéseken – tette hozzá a fiatal játékos.

Fotó: Horváth Bence

Az Orosházi Női Kézilabda Club jelenleg több mint 21 helyszínen közel négyszáz gyermek mindennapos testmozgását biztosítja az óvodai előkészítő csoporttól kezdve egészen az ifjúsági korosztályig.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.