- hirdetés -

Mint azt korábban megírtuk, újra van csapata Boér Gábornak. A szakember legutóbb márciusig Zalaegerszegen dolgozott.

A labdarúgó NB I-től búcsúzó Budafoki MTE kedden délelőtt a hivatalos honlapján bejelentette, hogy Boér Gábor a csapat új vezetőedzője. Ennek apropójául beszélgettünk az orosházi szakemberrel.

Nem maradt sokáig kispad nélkül. Meddig szól a szerződése és mi a szakvezetés elvárása?

– Egy éves szerződést írtunk alá a budafoki vezetőkkel. A célkitűzés a klubnál, hogy legyünk élcsapat. Az elmúlt években mindig fejlődött a Budafok, mind helyezésekben, mind játékban, kivéve persze az ideit, a kiesés végett. Azonban most is sokan elismerően nyilatkoztak róluk – köztük én is -, hiszen tetszetős focit játszottak és a játékospolitikájuk, miszerint kizárólag magyar és többnyire fiatalok alkotják a keretet, szintén nagyon szimpatikus volt. Szeretnénk, hogy ez a fejlődés a kezünk alatt is megmaradna, és hogy a csapat újra visszatérjen a sikerek útjára.

Többes számban beszél, lehet tudni valamit a stáb tagjairól?

– Szinte teljesen új stábot kell építenünk. Természetesen „örök” kollégámat, Makra Zsoltit most is magam mellett tudhatom majd, hiszen ahogy eddig minden állomásomon, így Budafokon is ő lesz az asszisztens edzőm. Ebben a pozícióban marad a klubnál Suth Balázs, aki Zsoltival párhuzamosan lesz a segítségemre. Kapusedzőként szeretném, ha az egykori kispesti kedvenc, Vezér Ádám segítené a felkészítést, vele folynak az egyeztetések. Erőnléti edzőt is szeretnénk, de itt konkrét nevet még nem említhetek.

Boér Gábor aláírta a szerződést (fotó: budafokimte.hu)

Saját bőrén tapasztalhatta meg, hogy az aláírt szerződés sem  életbiztosítás. Győrött és Zalaegerszegen is az eredeti elváráson belül teljesített, az eredményt ismerjük…

– Ha bármilyen félelem lenne bennem, akkor nem edzősködnék. Sokan csak a jót és a szép részét látják a mi szakmánknak. Pedig azért nem mindig egyszerű az életünk. A tavalyi NB 1-es mezőnyben, egy csapat kivételével mindenhol történt váltás. Nem panaszkodni akarok, hiszen mi választottuk ezt a szakmát, de a bőröndből sosem kell teljesen kipakolni és akkor nem érhet meglepetés. A magánéletünkre is kihat ez, hiszen az elmúlt két évben éltem már Békéscsabán, Győrben, Miskolcon, Zalaegerszegen és most következik Pest. Földrajzilag is nagy ugrások. De visszatérve a kérdésre, szerencsére nem az alapján ítélnek meg a szakmán belül, hogy éppen idő előtt kellett távozni egy adott csapattól, hanem hogy ott, addig hogy dolgoztunk, és ahogy Te is mondtad, mindenhol teljesítettük az elvárásokat. Most is szeretnénk kihozni a maximumot és reméljük erre lesz lehetőségünk és időnk.

Hogyan alakul a csapat rövidtávú programja?

– Folyamatosan egyeztetünk a keret kialakításáról Oláh Lóránd sportigazgatóval és már javában tervezzük a felkészülést, ami június 14-én kezdődik. A csapatot ismerem, az elmúlt években folyamatosan egy osztályban szerepeltünk és ráadásul közvetlen riválisok voltunk. A gárda nagy része egyben marad. Vannak kölcsönjátékosok, akiknek a sorsa a későbbiekben fog eldőlni. Szeretnénk megerősíteni egy-két posztot, és ezt természetesen közösen csináljuk a sportigazgatóval.

A Budafok sokat köszönhet az Ausztráliában élő tulajdonosának, Bélteky Róbertnek. Beszélt-e már vele?

– Személyesen még nem találkoztunk, de telefonon beszélgettünk. Azt gondolom, ahogy mindenki a csapat körül, csalódott a kiesés miatt, így ő is, de azon leszünk közösen és együtt dolgozva, hogy minél hamarabb reális esélyünk legyen a visszajutásra. Élcsapat szeretnénk lenni!

Sok sikert hozzá!

– Köszönjük!

Kiemelt fotó: Árvai Károly, nso.hu

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.