- hirdetés -

Pecabotot ragadtak a gyerekek – idén is megrendezte hagyományos, gyermeknapi horgászversenyét az Orosházi Kinizsi Horgászegyesület a Gyopárosi tónál. Két kategóriában hirdettek győzteseket, akik új, magas szintű ajándék horgászbotokkal gazdagodtak.

Ezúttal is lelkesen várták a kapásokat a május 30-án megrendezett gyermek horgászverseny résztvevői. Pelle Zsolt, az Orosházi Kinizsi Horgász Egyesület titkára elmondta, az egyesület életében már régóta hagyomány, hogy ezen a napon versenyt szerveznek a gyerekeknek. A tavalyi évtől kezdve ráadásul a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetségének ifjúsági programjának a rendezvénynaptárába is beletartoznak, így mind a díjazás, mind a gyerekek ajándéktárgyai egyre bővebbek és színesebbek.

– Annak is második éve, hogy már pályáztunk a MOHOSZ-nál (Magyar Országos Horgász Szövetség) gyermeknapi rendezvényre, így a díjazások idén magas szintű horgászbotok lesznek két kategóriában, azaz alsó és felső tagozatosok részére, akik mind együtt horgásznak, de külön-külön lesznek lepontozva. Emellett minden évben tartunk közel 10 éve horgásztábort is, mely az idei évben sem maradhat el. Hagyományainknak megfelelően kicsengetéskor, illetve becsengetés előtt is lesz egy-egy táborunk – árulta el Pelle Zsolt.

Elmondta azt is, hogy tavaly lehetőségük nyílt egy Top-os pályázatra, mely gyermek horgászversenyekkel foglalkozik. Sikerrel jártak, a gyermeknapi versenyre már ki is építették a két új mólót, ahol a gyerekek könnyebben és tisztábban tudnak horgászni a versenyeken. Bereczki-Varga Richárdnak is szerencsét hozott, hogy az új mólót használhatta, hiszen féltávnál már számos kapással büszkélkedhetett.
– Szeretem ezt a sportágat, mert szerintem intelligens és szeretek is a szabadban lenni – mesélte lelkesen.

Az eseményre ellátogatott Dávid Zoltán polgármester is, aki örömét fejezte ki, hogy ilyen sokan részt vettek a versenyen.
– Az én lányom is vett már részt horgásztáborban és nagyon jól érezte magát, a következőre is szeretne elmenni, ezért is jöttünk most ki megnézni, hogy milyen a verseny. Itt úgy érzem, mindenki győztes, jó a levegő, a környezet, a szülők és kísérők is vigyáznak a gyerekekre – tette hozzá.

Az esemény végig jó hangulatban telt, szerencsére a horgászversenyek egyik mumusának számító esős időjárás is elkerülte őket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.