- hirdetés -

Az ötmillió beoltott elérése után változtak a rendezvényekre vonatkozó szabályozások is. Jó hír ez a kultúra kedvelőinek. Az ExperiDance Társulat előadásának előkészületei közepette a Petőfi Kulturális Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjével, Lajti Tímeával beszélgettünk.

– Nagy örömünkre szolgál, hogy május 4-től újra dolgozhatunk, megnyitotta kapuit a Petőfi Művelődési Központ, és a Nemzeti Művelődési Intézet országos kezdeményezéséhez is csatlakoztunk. A pénteki napon az ExperiDance Társulat Gyöngyhajú lány balladája című előadását tekinthetik meg az érdeklődők. Készülünk már nagyon a hétvégi gyermeknapra is. Május 29-én 16 órától a Bogár Muzsika zenekar koncertjére várjuk a gyerekeket a Petőfi Művelődési Központba, május 30-án 10 és 16 óra között Játékos tudomány – Kezedben a jövő interaktív kiállítás lesz a PMK koncerttermében. Vasárnap délután az Árpád-kertben a szabad levegőn is számos program várja majd az arra járókat – emelte ki.

Lajti Tímea ügyvezető (Fotó: Horváth Bence)

– A jövő hét eseménydúsnak ígérkezik. A nemzeti összetartozás napján városi ünnepséggel készülünk, június 5-én Csuja Imre Jászai Mari-díjas színművész, érdemes és kiváló művészt várjuk a házba, ahol a versé lesz a fő szerep, majd június végén érkezik hozzánk a Dumaszínház is. Nagyon sok tervünk van, a csoportjaink is elkezdték a foglalkozásokat, fokozatosan térnek vissza hozzánk, természetesen vigyázva magukra, egymásra. Bízunk benne, hogy a nyár a kulturális rendezvények ideje lesz. Nagyon szeretnénk birtokba venni az új rendezvényteret, ahová a tervek szerint kisebb ültetéses rendezvényeket szervezünk majd. Ha minden jól alakul, egy nagy kivetítő jóvoltából még a foci Eb részesei is lehetünk. Természetesen mindezt a ránk vonatkozó kormányrendelet betartása mellett – emelte ki az ügyvezető.

A kiemelt kép illusztráció: Forrás: OrosCafé archív fotó

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.