- hirdetés -

Sikeresen valósította meg a „Logi Manók” elnevezésű programot az önkormányzati óvoda. A pályázatnak köszönhetően az Ifjúság, a Móricz, valamint a Könd utcai óvodások digitális képességei játszva fejlődhetett.

Ahogy azt korábban megírtuk egy pályázaton nyert 700 ezer forintot Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája. Az intézmény a Nemzeti Tehetség Program által kiírt, majd megnyert pályázatát sikeresen végrehajtotta – számolt be róla Németh Gabriella, az óvoda vezetője.

Fotó: Horváth Bence

– A „Logi Manók” elnevezésű pályázat a tehetségígéretek pozitívumait, erősségeit kiemelő harminc alkalomból álló foglalkozássorozatot valósítottunk meg a Könd utcai, Ifjúság utcai, Móricz Zsigmond utcai telephelyeken. A pályázati összegből vásárolt eszközök: robotok, robotpályák, robotpályához tartozó kiegészítők, a programozás alapjainak elsajátítását segítő társasjátékok, kreatív eszközök a programsorozat sikerességét biztosították – tette hozzá a vezető.

A tehetségfejlesztő programok célja az volt, hogy a gyermeki képességek kibontakoztatása, gazdagítása, személyiségük komplex fejlesztése játékos, érzelmi biztonságot nyújtó keretek között valósuljon meg.

Németh Gabriella elmondta, hogy a matematikai-logikai tehetségműhely keretein belül a műhelyvezető óvodapedagógusok a gyermekek digitális képességeinek fejlesztését valósították meg. A fiatalok ismereteit játékos, tevékeny feladatokkal bővítették, alkalmazták a saját élményű tanulást.

Fotó: Horváth Bence

– A digitális pedagógia használatával nem csak az eszközhasználatra tanítottuk meg a gyermekeket, hanem egy újszerű szemléletet adtunk, mely az eszközök tudatos használatára vezetik rá a gyerekeket. A kísérletező kedv fenntartása, ok-okozati összefüggések és újszerű megoldások mellett fejlődtek az infokommunikációs készségeik – tette hozzá.

A programban résztvevő óvodások lehetőséget kaptak a robotok kipróbálására, programozására. A matematikai kihívások örömteli, kreatív tevékenységgé váltak, hozzájárultak az algoritmikus gondolkodás, a digitális technológia alkotó használatához, amelyek a mai modern világban elengedhetetlenül fontos ismeret.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.