- hirdetés -

11 páros részvételével rendezték meg május 24-én az Ifj. Pintér Tibor és Pintér Zoltán emlékére szervezett teniszversenyt a Tó utcai teniszpályán. A küzdelmek ezúttal is három pályán zajlottak, melyre az orosházi indulók mellett Gyomaendrődről és Egerből is érkeztek vendégek.

Hatodik alkalommal emlékeztek meg elhunyt társaikról az orosházi teniszezők egy barátságos verseny keretében. A május 24-i esemény célja az elmúlt évekhez képest továbbra sem változott: méltó módon megemlékezni ifj. Pintér Tiborról és Pintér Zoltánról, ugyanakkor jól is érezni magukat, melyet a játékot követően a közös ebéd garantált.

Az egykori játékostársak édesapja, Pintér Tibor is meghatottan mondott köszönetet a verseny résztvevőinek és szervezőinek.
– Ilyenkor ugyan kicsit fel is szakadnak a sebek, de nagyon köszönöm mindenkinek, aki részt vesz rajta, igazi családias közeget teremtve. Főleg, hogy a tenisz egy szép és egészséges sportág, melyet én magam is előszeretettel űztem, sokszor a fiaimmal közösen. A labdarúgást váltotta fel az életemben és szép évek voltak, 1989-ben például a város teniszbajnoka lehettem – mesélte.

A főszervező, Varga Szabolcs elmondta, az emlékversenynek nemcsak maga a játék a célja, ilyenkor a mérkőzéseket követően a játékosok leülnek, beszélgetnek egy kicsit, felidézik a régi emlékeket. Idén összesen 11 páros nevezett.

– Ez nagy öröm számunkra, hiszen már 4-5 páros részvételével is mindenképpen elindítottuk volna, de az elmúlt néhány évben sikerült kialakítani a 10 páros fölötti nevezőszámot. Ugyan hosszú hétvége van, ilyenkor sokan el szoktak utazni, de úgy vélem szép létszámmal vagyunk jelen. Egerből is eljött egy barátom, de jöttek Gyomaendrődről is, szépen kinőtte magát az esemény – árulta el.

A rendezvény párosversenyként zajlott, különlegessége, hogy bármilyen korcsoport képviselői elindulhattak rajta. Ennek megfelelően általános iskolás gyermekek és veterán játékosok is ütőt ragadtak.

A győzelmet végül Rétes Anett és Hotorán Gergely párosa szerezte meg, a második helyen a Farkas Róbert-Vincze Tamás páros, míg a harmadik helyen Szula Attila és Radics Tamás végeztek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.