- hirdetés -

A pályázat fókuszában a fenntarthatóság, az egészségügy, a köznevelés és a felzárkóztatás állt. A zsűri szavazás alapján a pályázat egyik nyertese az orosházi Németh Imre Alapítvány lett.

Idén is sok szervezet élt az egyik legnagyobb infokommunikációs szolgáltató által kiírt innovációs pályázat nyújtotta lehetőségekkel. A már 11. alkalommal meghirdetett Invitech InnoMax díjon energia- és klímatudatossági oktatási felület, tanulási nehézségekkel küzdő fiatalokat segítő alkalmazás és iskolai drónprogramozást támogató fejlesztés is a nyertesek közt volt.

A pályázat fókuszában a fenntarthatóság, az egészségügy, a köznevelés és a felzárkóztatás állt, de most először helyet kapott benne a digitális oktatással kapcsolatos eszközbeszerzések támogatása is, melynek fontosságára az elmúlt év is rávilágított.

A Pro Gemmo Alapítvány egy interaktív energia- és klímatudatossági szemléletformálási programmal; az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány a tanulási nehézségekkel küzdő fiatalok számára hasznos információkat nyújtó DisHelps applikációval; a Németh Imre Alapítvány pedig az iskolások számára is hozzáférhető drónprogramozási fejlesztéssel pályázott és nyert anyagi forrást.

Az alapítvány a Kossuth-iskolát is támogatja Mészáros Melinda tanárnő segítségével

A zsűri szavazás nyertese a NIA, azaz a Németh Imre Alapítvány lett. Céljuk az oktatási intézmény diák közösségeinek támogatása a környezettudatos neveléssel kapcsolatban, a természetvédelmi, környezetvédelmi tevékenység, valamint az ezzel kapcsolatos oktatási, nevelési, képességfejlesztési programok támogatása.

Az alapítvány, 2 évvel ezelőtt az azt a célt tűzte ki magának, hogy a Kossuth Lajos Technikumot és az orosházi diákokat támogassák IT eszközök segítségével. Ezért pályázott és nyert az elmúlt években EV3 Mindestormes robotokat, 3D nyomtatót és jelenleg drónokat Mészáros Melinda tanárnő segítségével.

Jelenleg az ott tanuló diákok egészen 14 éves kortól foglalkoznak robotok építésével és programozásával. A pályázattal egy kisebb kezdő és egy nagyobb haladó drón beszerzését valósították meg, ezzel lehet a drón programozás lehetőségét elindítani az iskolában, közel 800 főt és Orosháza városában közel újabb 800 diákot elérni.

Drónprogramozási fejlesztéssel pályáztak és nyertek

Körmöczi Enikő az Alapítvány elnöke elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy a diákok figyelmét a környezettudatos életmód felé tereljék és ehhez megfelelő csatornákat keresnek, melyeken keresztül elérhetik őket, felkelthetik figyelmüket. Az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy szívesen dolgoznak a modern technikai eszközökkel, a tanulók több versenyen is szép eredményt értek el, fejlesztéseik során már több környezetvédelmi projektet is megvalósítottak.

– Egy újabb lehetőség számukra, hogy ezentúl munkájukhoz már drónt is használhatnak. Köszönöm szépen kolléganőmnek, Mészáros Melindának, hogy aktívan részt vesz az alapítvány munkájában és elkészítette a sikeres pályázathoz szükséges anyagot. Felügyelete mellett a diákok szívesen és aktívan veszik ki részüket a munkából a versenyeken – tette hozzá Körmöczy Enikő.

A pályázat neves zsűri tagjai Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, Marton László, az Invitech vállalati értékesítési vezérigazgató-helyettese, Molnár Klára, az Effekteam Egyesület igazgatója, Chikán Attila, az ALTEO Group vezérigazgatója, valamint Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója voltak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.